Gå til sidens hovedinnhold

Dumpet liket og tente på

Mens politiet spanet, helte 46-åringen rødsprit på liket i skogholtet i Enebakk og tente på.

Søndag 8. april 2001 døde en mann av en overdose heroin i en leilighet på Hauketo i Oslo. Først tre uker senere ble mannen funnet dumpet i et skogholt i Ytre Enebakk. Mens politiet spanet, helte den nå 46 år gamle mannen rødsprit på liket og tente på.

46-åringen ble dømt til 21 års forvaring for drap og likskjending av sin narkomane venn, men hevder seg uskyldig dømt.

Gjenopptatt
Saken har blitt til litt av en runddans i rettsvesenet. Tirsdag starter gjenopptakelsessaken i Eidsivating lagmannsrett.

For 46-åringen hevder han aldri drepte kameraten. Han påstår at han kun fant mannen livløs i leiligheten på Hauketo. Han skal ha forsøkt å få liv i mannen, men det skal ha vært for sent. Ambulanse ble aldri tilkalt fordi politiet da ville dukke opp, og de ville finne narkotikaen som var på stedet. 44-åringen hadde selv også tatt narkotika.

Dumpet liket
46-åringen skaffet seg derfor en bil og dumpet kameraten i et skogholdt i Ytre Enebakk.

Etter at 44-åringen hadde dumpet liket i skogen, ble han klar over at han kunne ha lagt igjen DNA-bevis på den drepte. Dermed dro 46-åringen tilbake til skogholtet, helte rødsprit på liket og tente på. Det 46-åringen ikke visste, var at politiet stod og fulgte med på det som skjedde.

Hvem satte sprøyta?
Drapssaken er oppe til ny behandling fordi Gjenopptagelseskommisjonen mener det er tvil om bevisvurderingen.

Var det 45-åringen som fylte kameratens kropp med nesten to gram heroin, eller var det den 47 år gamle kameraten som satte sprøyten selv?

Frikjent i 55 minutter
I oktober 2006 var 46-åringen frikjent for herion-drapet i 55 minutter. Juryen svarte nemlig «nei» på spørsmålet om tiltalte var skyldig i drap, før lagdommerne en snau time senere satte lagrettens kjennelse til side.

Saken ble berammet til ny behandling, og tirsdag kommer den seks år gamle drapssaken på nytt opp i Eidsivating lagmannsrett.

Reklame

Black Friday: De 11 beste kuppene du gjør hos Hifi Klubben