RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dungs mann beholder barna

Foto: Privat
Sist oppdatert:
Selv om politiet mener mannen drepte Dung Tran Larsen, får han beholde barna.

(iBergen.no) Helt siden han ble løslatt fra varetekt, har Dung Tran Larsens ektemann kjempet for å få barna hjem til seg. Da han ble pågrepet sammen med sin bror og deres foreldre 23. august, siktet for drap på den savnede kvinnen, ble sønnen på halvannet år og datteren på to måneder plassert i beredskapshjem av barnevernet.

Flytteforbud
Før jul fattet barnevernet vedtak om et flytteforbud for barna, slik at de skulle bli værende i beredskapshjemmet i minst tre måneder til. Samtidig kjempet ektemannen med nebb og klør for å få foreldreretten tilbake. Etter den nye barnevernloven skal foreldreretten fratas én foreldre dersom denne er siktet for å ha tatt livet av barnets andre forelder.

Forrige uke stilte den drapssiktede ektemannen i retten, med krav om å få barna tilbake. Der fikk han gode skussmål fra både sakkyndige, barnehagen ungene tilhører og andre omsorgspersoner rundt sønnen og datteren. Det var utslagsgivende for at retten besluttet å gi ham fullt medhold om å beholde foreldreretten.

- Fornøyd men ikke overrasket
- Han var god fornøyd med avgjørelsen, den var som forventet. Det er ingen som har uttrykt noe negativt om hans evne til å ta seg av barna. De sakkyndige var utelukkende positiv og tiltrådte hans krav om foreldrerett, sier Frode Skogvold til iBergen.no. Han forsvarer ektemannen i straffesaken mot ham.

Retten har bedømt det som klart til beste for barna at han beholder foreldreretten. Men de to blir likevel fortsatt boende i beredskapshjemmet inntil videre.

- Dette var bare første del av saken. Nå gjenstår en begjæring til fylkesnemda om at vedtaket for barnas flytteforbud omgjøres, sier Skogvold.

- Vil henlegges
Både han og Dungs ektemann er sikre på at barna snart vil være hjemme i Krabbedalen. Den ferske kjennelsen tolker de også som et signal på at forsvinningssaken er på vei mot en henleggelse.

Det er første gang en slik sak er blitt prøvet for retten. Den relativt ferske paragrafen kom inn i barnevernloven etter drapet på Hanne Kristine Olsen i Olsvik. Drapsdømte Yasin Jabr krevde foreldreretten for deres felles datter, som han også ble dømt for drapsforsøk på.

Det oppsiktsvekkende kravet fikk Stortinget til å vedta den nye loven.

Savnet siden juli
Dung Tran Larsen (22) ble meldt savnet 20. juli, én uke etter at hun sist ble sett i hjemmet.

Siste sikre observasjon av henne utenfor hjemmet var 23. juni da hun handlet på Sartor senter. Senere samme dag ble et mobilbilde tatt av henne hjemme i stuen. Samtidig ble mobiltelefonen hennes slått av for godt.

Tre og en halv uke før forsvinningen fødte Dung en datter. Mannens forklaring på at hun omtrent ikke er blitt sett etter fødslen, er at hun i tråd med gammel vietnamesisk skikk skal ha valgt å isolere seg. Det er ifølge den siktede årsaken til at hun ikke dukket opp på en spedbarnskontroll på helsestasjonen sju dager etter fødselen. Sammen med ektemannen har hun også en ett år gammel sønn. Hun isolerte seg ikke etter den første fødselen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere