Gå til sidens hovedinnhold

Durek Verrett og Märtha Louise får likevel ikke holde foredrag i kirke i Stavanger

Sjamanen Durek Verrett sier det vitner om uvitenhet når han ikke får lov til å holde foredrag i St. Petri kirke i Stavanger sammen med prinsesse Märtha Louise.

Biskopen i Stavanger har besluttet at prinsessen og sjamanen likevel ikke får holde foredraget i St. Petri kirke som planlagt mandag 20. mai.

Ut fra sitt tilsyn med bruk av kirkene, gir Stavanger biskop menigheten pålegg om å oppheve utleievedtaket.

– Informasjonen biskopen legger til grunn for avgjørelsen, er basert på hjemmesiden til Durek Verrett, opplyser kommunikasjonsrådgiver Tove Marie Sortland i Stavanger bispedømme til NTB.

– Jeg har sagt at menighetsrådet går tilbake på avtalen, sier biskop Anne Lise Ådnøy til TV 2.

Prinsesse Märtha Louises manager Carina Scheele Carlsen opplyser at arrangementet flyttet til Clarion Hotel i Stavanger, ifølge Nettavisen.

– Uvitenhet

Verrett sier til TV 2 at han er skuffet over avgjørelsen:

– Hvem som helst kan skrive hva som helst på nettet, si at jeg sa noe, og få folk til å tro på det. Det blir bare rot. Jeg er svært skuffet. Jeg skulle gjerne vært der sammen med biskopen i kirken og snakke om kjærligheten i religionen. Jeg har gått på kristne skoler, jeg har studert kristendom. Det vitner om uvitenhet at jeg ikke får lov til å snakke i kirken på grunn av sladder, sier sjamanen.

Ikke planlagt samtale med biskopen

Ifølge Sortland skulle Verrett ha en samtale med dialogprest Silje Trym Mathiassen.

– Det har aldri vært planlagt noen samtale med biskopen, sier hun til NTB.

Prinsessen og sjamanen skal ut på en foredragsturné om selvrealisering som starter i København søndag. Deretter bærer det videre til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad neste uke.

Kommentarer til denne saken