*Nettavisen* Nyheter.

Dusj-dør eksploderte og kuttet pulsåre

Dusjkabinettet eksploderte og kuttet pulsåra på Ketil Haukås. - Jeg puttet tommelen på pulsåra og ringte ambulanse.

24.02.06 12:13

Det kunne gått riktig galt sist lørdag kveld.

- Jeg hadde akkurat vasket ferdig dusjkabinettet fra innsiden da det skjedde, forteller Ketil Haukås (49) til TV 2 Nettavisen.

Da han skjøv døra på dusjkabinettet til siden, eksploderte glasset i tusen biter. Noen av bitene traff de bare armene til Ketil.

- Pulsåra på den ene armen ble kuttet og blodspruten sto tjue centimeter til værs. Jeg fikk trykket tommelen mot kuttstedet og ringte ambulansen, forteller Ketil.

Alle dusjer byttes
Ketil og kona flyttet inn i Pilestredet Park i Oslo for et par år siden. Der har byggfirmaet Skanska omgjort det gamle Rikshospitalet til hundrevis av eksklusive, moderne leiligheter.

Da han startet på rengjøringen av badet lørdag kveld, oppdaget han en liten glassbit i dusjen, men han tenkte ikke mer over det.

- Sannsynligvis har den kommet fra der hjulet var festet på glasset øverst på døra.

Han presiserer at han er imponert over hvordan Skanska har håndtert saken. Dagen etter ulykken var badet ryddet for glass og nytt kabinett på plass.

- Nå skal alle Ifö-dusjene i Pilestredet Park byttes ut i neste uke, forteller Ketil Haukås.

50 sting
Drøyt 50 sting «pryder» underarmen. Selve skaden var i utgangspunktet bare rundt 2 centimeter, presierer Ketil.

- Men trykket inni armen var så stort, at legene måtte kutte et langt snitt på begge sider av underarmen for å få drenert ut alt blodet som hadde samlet seg i alle hulrom i forbindelse med de indre blødningene.

De første døgnene på Aker sykehus måtte han gå med åpent sår for at armen skulle komme tilbake til normal størrelse. Torsdag kom han hjem fra sykehuset, og nå er han sykmeldt fra jobben i Statoil i en måned.

Men Ketil er en tøffing, og humoren har han i behold.

- Vi har gjort en avtale, kona og jeg. Neste gang er det hun som vasker dusjen!

Skanska gransker
Byggherre Skanska sier til NRK og VG at de ser svært alvorlig på hendelsen. Dusjen til Ketil Haukås var den fjerde i Pilestredet Park som sprakk. Nå skal en uavhengig granskingskommisjon undersøke dusjulykkene.

Også produsenten Ifö tar saken alvorlig. Ifølge NRK ble ti Ifö-dører av herdet glass ødelagt i Norge i 2005 - tre personer fikk lettere skader.

- Vi skal nå ta tilbake en rekke dører for finne ut om det kan være noe galt med glasset. Disse skal testes i løpet av neste uke, sier a dministrerende direktør Johan Nilsson i Ifö til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag