RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Døve raser mot NRK

Sist oppdatert:
Etter at NRK kuttet ut døvetolking på flere programmer ved nyttår, må foreldre sitte ved siden av TV'en og tolke Barne-tv for sine døve barn.

Nå har Bergen døvesenter sendt et biskt brev til Kulturdepartementet. Sammen med Hordaland foreldrelag for hørselshemmede er de rasende fordi statskanalen har kuttet ut å tolke flere populære programmer, skriver Bergensavisen.

TV-apparater med en såkalt PIP-funksjon har gjort det mulig for hørselshemmede å få tolket programmene NRK sender. Men siden nyttår har tilbudet helt forsvunnet under ungdomsprogrammene mellom 1830 og 1900. Det gjør at foreldre må sitte ved siden av TV'en og tolke programmene for barna sine.

«Når Barne-TV og Dagsrevyen blir tolket, er det ekstra merkelig at NRK ikke kan tilby samme tolkningen mellom disse programmene. Tolken er jo da likevel på plass i studio.» skriver døvesenteret i brevet til departementet.

Også Standpunkt, søndagssporten og Først og Sist er rammet av kuttene.

- Vi er mange som gruer oss over tanken på hva mer NRK har bestemt seg for å la være å tolke eller kutte ut tekstingen på, sier leder i Hordaland foreldrelag for hørselshemmede, Rune Eng til BA.

Det har ikke lyktes avisen å få en kommentar fra NRK-ledelsen, men stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Hordaland, Per Rune Henriksen, har tatt saken opp med departementet og venter på svar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere