RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dykker omkom - gikk tom for luft

Sist oppdatert:
En person omkom i en dykkerulykke på Tofte i Buskerud mandag. Dykkeren var på 37 meters dyp da han gikk tom for luft.

Politiet fikk melding om ulykken på Tofteholmen ved Tofte i Søndre Buskerud klokken 13.36 mandag. En time senere ble dykkeren erklært død av legen som kom til stedet med luftambulansen.

- Vedkommende dykket sammen med en kamerat. Den omkomne skal ha vært på 37 meters dyp da han plutselig gikk tom for luft, sier operasjonsleder Embret Arntsen ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Det er foreløpig uvisst om dykkeren omkom som følge av å ha steget til overflaten for fort, eller om det var luftmangel som var årsaken.

- Det vi vet, er at det var blod i lungene til vedkommende, sier Arntsen.

Politiet har ikke lykkes med å varsle de pårørende og ønsker derfor ikke å gå ut med alder eller kjønn på dykkeren.

Politiet har beslaglagt dykkerutstyret og vil undersøke dette i den videre etterforskningen. Arntsen regner med at det vil bli begjært obduksjon av vedkommende for å få klarhet i dødsårsaken.

- Vi har dykkerulykker på Hurumlandet hvert år. Hvorvidt det har skjedd noen akkurat her tidligere, er uvisst, sier Arntsen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere