RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dynamitt-bil kjørte for fort

Sist oppdatert:
Måpende politifolk kunne konstatere at lastebilen de stoppet i fartskontroll inneholdt 2,4 tonn sprengstoff som verken var ordentlig sikret eller merket.

Det var i Nordfjordeid i april 2001 at lastbilen ble stanset i en standard trafikkontroll. I fjor ble yrkessjåføren fra Østlandet dømt til 32 dagers ubetinget fengsel i Nordfjord tingrett. Mannen anket saken, og nå har Gulating lagmannsrett omgjort dommen til betinget fengsel, skriver Sunnmørsposten.

Fergetur
I retten kom det fram at lastebilen hadde vært lastet med 2,425 kilo sprengstoff av merkene Solitt og Solex pluss.

Bilen var hentet på Sunnmøre og var på vei østover. I Nordfjordeid satte imidlertid en fartskontroll en effektiv stopper for den videre ferden. Sjåføren ble her målt til 75 km/t i en 60-sone.

Dårlig sikret
Da politiet skulle undersøke kjøretøyet fant de også dynamitten. De kunne også slå fast at sprengstoffet var dårlig merket, at lasten i tillegg var dårlig sikret, og at hovedstrømbryteren var ute av funksjon.

Det viste seg også at mannen hadde tatt dynamittlasten med på en ferge, uten at fergemannskapene var klar over hva kjøretøyet inneholdt, slik regelverket krever.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere