Dynamittmannen avhøres

Mandag anmeldte sønnen sin far etter at faren (59) søndag satte 77 kilo dynamitt i en bil utenfor sønnens hus. Tirsdag fremstilles 59-åringen for varetekt.

18.08.03 13:55

- Sønnen har nettopp vært her på lensmannskontoret og levert anmeldelsen. Faren vil bli avhørt i løpet av dagen, sa politibetjent Espen Løvig ved Hurum lensmannskontor til TV 2 Nettavisen mandag morgen.

- Avhøres

- Siktede vil bli avhørt i løpet av ettermiddagen og kvelden. Med mindre noe helt spesielt skjer, vil han bli fremstilt for varetekt på tirsdag, opplyser politiadvokat Ragnvald Brekke ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiadvokaten opplyser at siktelsen ennå ikke er utformet.

- Men det vil bli snakk om trusler mot familiemedlemmene, men det kan også komme inn andre forhold, sier Brekke.

Politiet har brukt mandagen til å sette seg inn i 59-åringen familieforhold og konflikten han skal ha hatt med dem. Dette er opplysninger politiet nå vil bruke i avhøret av mannen.

Eiendomstvist

Ifølge Drammens Tidende er det en eiendomstvist mellom 59-åringen og hans samboer som skal ligge bak gårdagens hendelse.

59-åringen og kvinnen skal være uenige om disposisjonsretten til eneboligen på Tofte, som kvinnen nå bor i. Det var ved dette huset at bilen med dynamitt ble plassert på søndag.

Det var derimot 59-åringens sønn som tok kontakt med politiet og opplyste at hans far hadde satt en bil full av dynamitt utenfor huset og truet med å sprenge den.

Løvig opplyser at de ble funnet 77 kilo dynamitt i bilen.

Over 250 beboere ble evakuert fra Tofte da politiet rykket inn på stedet. 59-åringen ble pågrepet på et utested ved 18-tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.