RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dynket kamerat i hjemmebrent og tente på

Sist oppdatert:
La seg til å sove, ble dynket og tent på. Nå er gjerningsmannen dømt til ett år i fengsel.

23-åringen fra Sunndal må sone ett år i fengsel etter at han i fylla dynket bestevennen med hjemmebrent og tente på. I tillegg må han ut med 75.000 kroner i oppreisning, nær 25.000 kroner i erstatning til fornærmedes arbeidsgiver, 2.280 kroner i erstatning for legeutgifter og ødelagte klær, samt 3.000 kroner i saksomkostninger, skriver Aura Avis.

Hendelsen fant sted i Eidsvåg 4. april i fjor, to dager etter at 23-åringen ble dømt til 88 timers samfunnsstraff, subsidiært 90 dagers fengsel, i Frostating lagmannsrett for gjengjeldelse, forsøk på påvirkning av vitner, trusler og brudd på våpenloven.

Dagen etter samlet han kameratene til fest.

Betydelig beruset
Festen ble så vellykket at tre kamerater, etter noen timers søvn, den påfølgende dag tok drosje til Eidsvåg for å fortsette festen i en privatbolig der. Det ble drukket øl, sprit og hjemmebrent og både tiltalte og fornærmede ble betydelig beruset.

Fornærmede la seg til å sove på sofaen. Mens han sov helte tiltalte hjemmebrent på overkroppen. Spriten ble gnidd inn i noen skrubbsår. Deretter tok tiltalte en lighter og tente på, til tross for at han ble advart mot dette.

Store arr på overkroppen
Hjemmebrenten tok fyr og fornærmede ble påført omfattende skader. 19 prosent av kroppen ble brannskadet, delvis som tredjegrads forbrenning, og han hadde to fjortendagers sykehusopphold der han blant annet måtte gjennom hudtransplantasjon. Brannskadene var smertefulle, og fornærmede har fått store arr på overkroppen.

Uprovosert mishandling
Han var sykemeldt i elleve uker etter episoden, som ifølge retten bar preg av uprovosert mishandling av en forsvarsløs person. Etter rettens vurdering framstår tiltaltes handlinger som et uttrykk for graverende mangel på empati og ansvarsfølelse.

Tiltalte viste anger etter at han så skadeomfanget. Han deltok i forsøket på å slokke flammene, og ble med kameraten i ambulansen til legevakten, Han ble også ved bestevennens side hele den første uka han var innlagt på sjukehuset.

Tiltalte møtte ikke i Romsdal tingrett under behandlingen av straffesaken.

Les flere saker hos Aura Avis her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere