RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyr olje preller av på Schröder

Sist oppdatert:
STATSMINISTERENS KONTOR (TV 2 Nettavisen) Det ikke er nødvendig å sette i verk strakstiltak for å få ned den høye oljeprisen, mener forbundskansler Gerhard Schröder.

Tirsdag møtte den tyske forbundskansleren statsminister Kjell Magne Bondevik i Oslo. På grunn av massefrafallet blant flygerlederne, måtte det planlagte besøket til Molde avlyses.

På et pressetreff etter møtet med Bondevik sa Schröder at selv om oljeprisen er høy, er den fortsatt til å leve med. Skulle det vare, må de oljeproduserende landene sette i gang tiltak, mener han.

- Oljerisen er veldig høy. Men jeg kan ikke se at den har hatt stor virkning på verdensøkonomien. Men hvis den skulle holde seg så høy, må vi regne med at den vil ha det. I såfall må de oljeproduserende land forsøke å stabilisere prisen. Men så langt er det ikke grunn til bekymring, sa Schröder.

Gjennomsiktighet
Han mener det må større gjennomsiktighet til i fastsettelsen av oljeprisen.

- Vi må gi alle støtte til det internasjonale energibyråets arbeid for å bidra til økt gjenomsiktighet innen prissettingen. Det er også et viktig spørsmål innen G8-gruppen, sa forbundskansleren.

Stockman
Den tyske statsministeren sa planene om eventuell norsk deltakelse i utbyggingen av det russiske gassfeltet Stockman var svært interessant for Tyskland.

- Jeg vet ikke hvor langt diskusjonene har kommet, men uansett tror jeg det er et ytterst interessant prosjekt. Den tyske økonomien ville være svært interessert i å delta, eventuelt i form av et trelandssamarbeid. Vi må se på om det er mulig, sa Gerhard Schröder.

Etter møtet med Bondevik, dro forbundkansleren til lunsj i Regjeringens representasjonsbolig i Parveien. Senere skal han delta på et energiseminar, før besøket avsluttes med en tidlig middag på hotel Bristol før Schröder forlater Oslo.

Røkke
En av næringslivslederne som får hilse på Schröder, er Kjell Inge Røkke. De Aker Yards-verftene i den nordøstlige delen av Tyskland er en svært viktig arbeidsgiver i området. Gerhard Schröder understreker at han gjerne vil videreføre verftsstøtten som gjelder i Europa.

- Vi leger ikke skjul på at vi ønsker å videreføre subsidieringsordningene, og som er innenfor WTO-regelverket, sa han.

Han understreket at måten asiatiske land subsidierer sine verft på, gjør at han helst ser at reglene som brukes i Europa videreføres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere