RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrere å gå til legen

Sist oppdatert:
Det skal bli dyrere å gå til legen fra 1. juli. Også utgiftene til fysioterapi og psykologihjelp økes.

Det foreslås en økning i egenandelene for legehjelp, fysioterapi og psykologhjelp med 5 prosent fra 1. juli 2004.

Det kommer fram av revidert nasjonalbudsjett som ble lagt fram tirsdag.

For pasienter med frikort dekkes egenandelsøkningen av trygden, og utgiftene under takordningene vil øke. Netto innsparing for 2004 anslås til 60 millioner kroner.

I tillegg blir det dyrere å velge sykehus som ligger langt hjemmefra.

- Formålet med fritt sykehusvalg er valgfrihet for pasienten og å stimulere til bedre utnyttelse av kapasitet på tvers av regionale grenser. En del av reisene for pasienter som behandles utenfor egen bostedsregion medfører store reisekostnader, skriver finansdepartmentet i revidert budsjett.

Helsedepartementet foreslår at egenandelen ved bruk av fritt sykehusvalg utenfor egen helseregion, økes fra 220 kroner til 400 kroner hver vei, dvs. fra 440 til 800 kroner tur/retur fra 1. juli 2004.

Fordi omfanget av gratis fysioterapibehandling har økt betydelig, foreslår regjeringen å innføre en egenandel på 25 kroner per undersøkelse og behandling.

Samtidig foreslås det at egenandelstaket reduseres fra 4500 til 3500 kroner. Dette gjelder egenandelstak 2 som omfatter fysioterapi, visse former for tannbehandling, opphold ved opptreningsinstitusjoner og behandlingsreiser til utlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere