*Nettavisen* Nyheter.

Dyrere å ringe hjem

EU-priser skulle gjøre det billigere å ringe hjem. For deg blir det dyrere.

Nye EU-regler skulle gjøre det billigere å ringe hjem fra andre europeiske land med mobilen. For norske mobilkunder blir resultatet stikk motsatt.

Beregninger Post- og teletilsynet (PT) har gjort viser nemlig at det har blitt dyrere for norske mobilbrukere å ringe hjem fra andre europeiske land etter de nye EU-prisene ble gjeldende 15. januar i år.

Minuttakstering
Mens teleselskapene her til lands opererer med sekundtakstering, har innføringen av maksimalpriser i EU gjort at alle samtaler hjem fra utlandet blir takstert per påbegynte minutt.

Dersom du snakker i 1 minutt og 3 sekunder, betaler du allikevel som om du skulle ha snakket i to minutter, mens du i Norge betaler for akkurat den tiden du snakker.

78 prosent blir dyrere
I henhold til PTs beregninger har 78 prosent av alle samtalelengder fra Sverige og Danmark blitt dyrere for sluttbrukerne etter innføringen av nye priser.

I tillegg har 60 prosent av alle samtalelengder opp til ett minutt, 45 prosent av samtalelengder opp til to minutter og 30 prosent av samtalelengder opp til tre minutter blitt dyrere når du ringer hjem fra øvrige EU og EØS-land.

Les hele rapporten fra PT her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.