RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrere for kortsvindelofre

Foto: Morten Holm
Sist oppdatert:
Et nytt EU-direktiv kan resultere i at nordmenn mister en rekke rettigheter i forbindelse med kredittkortsvindel.

Hvis du blir utsatt for at noen misbruker kortet ditt vil du som forbruker være beskyttet av en rekke rettigheter, slik at du ikke skal lide for store tap.

Men dersom et nytt EU-direktiv trer i kraft vil du miste disse rettighetene.

- Du er sikret mot de store tapene hvis kortet ditt kort skulle bli stjålet og kontoen din tømt, og det er en veldig bra situasjon, sier Forbrukerdirektør Erik Lund Isaksen til TV 2 Nyhetene.

Dagens rettigheter tilsier blant annet at man ikke trenger å betale mer enn 8000 kroner av egen lomme dersom man skulle bli svindlet. Men ifølge en forbrukerrapport, kan man risikere å miste denne rettigheten dersom et nytt EU-direktiv trer i kraft. I tillegg er det du selv som må bevise din uskyld hvis kredittkortet ditt blir misbrukt, og kredittkortselskapene vil kunne sette opp renten uten forvarsel.

- Vi får ikke lov til å ha høyere forbrukerbeskyttelse enn i EU, og da tar de fra oss de rettighetene vi nå har. Vi synes det er tragisk hvis norsk forbrukerbeskytelse skal bli dårligere, på grunn av EU-direktiv. Man får jo arbeide for bedre forbrukerbeskyttelse i Europa, og ikke dårligere i Norge, sier Isaksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere