RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrest og «dårligst»

Sist oppdatert:
Han tjener best, men er ikke god nok for førstelaget til Brann.

(iBergen.no) - Nei, det blir Hassan El Fakiri på midten sammen med Eirik Bakke, så kan vi bruke Jan Gunnar Solli på høyrekanten.

Les ALT om Brann-Everton her.

Mons Ivar Mjelde er meget fornøyd med at Hassan El Fakiri har passert den medisinske testen og erklært fit for fight mot Everton.

For da slipper han å bruke Branns dyreste spiller i startoppstillingen. Han er nemlig ikke god nok for laget.

- Vi er nok tryggere med Jan Gunnar Solli på kanten enn med Erik Huseklepp, innrømmer Mjelde overfor iBergen.no.

- Og Huseklepp?

- Han er ikke helt der han skal være ennå, men han kommer.

Av de faste førstelagsspillerne er nok Huseklepp den som er lengst unna startelleveren i øyeblikket om alle er friske.

Bygger ham om
Saken er at Brann har startet en gedigen ombygging av Erik Huseklepp. De ga ham ti millioner på tampen av gullsesongen for ikke å gå til Stabæk eller utlandet, og for å være «heme» som det heter i Bergen, de neste tre årene.

Allerede da visste de at den Huseklepp de ønsket, ikke var den Huseklepp som satt på andre siden av bordet. De måtte bygge ham om.

- Ikke bygge ham om, sier Patrik Hansson som har ansvaret for den fysiske delen.

- Vi må bygge en større motor på gutten slik at han kan gjøre det han er god på oftere. Og testene så langt er overbevisende. Han kommer seg raskere etter spurten, han er mye mer utholdende og han kan løpe lengre.

Forsvarskamp
Mot Everton der Brann skal ligge lavt og kompakt med to forsvarsmurer, begge godt innpå egen halvdel, ville det vært selvmord å ha en spiller på flanken som ikke tar tak og gjør den defensive jobben sin. Derfor har Mons Ivar Mjelde holdt pusten i håp om å få en sentral midtbanespiller klar slik at han slapp bruke Jan Gunnar Solli der. Tijan Jaiteh er skadet, Gylfi Einarsson er skadet, og Hassan El Fakiri har slitt.

- Betyr denne spesieltreningen at vi har sett det siste av lynvingen, at vi nå får se en Solli-kopi som jager opp og ned langs linjen i angrep og forsvar?

- Neida, Erik kommer til å gjøre det samme som før, bare oftere. Men det er klart at han også må bli bedre i stand til å jobbe i begge ender og det blir han nå.

- Er det denne treningen som gjør at han nå er ute av form og ikke en del av førstelaget?

- Nei, ikke i det hele tatt, sier Patrik Hansson som ikke vil si noe om hvor nær eller langt borte han er fra førstelaget. Han vil heller ikke ut med detaljer fra testene som er utført, bare at de viser at Huseklepp er blitt klart bedre på alt de måler.

Det skulle love bra for sesongen for Brann. Men i øyeblikket er altså pardokset der.

En av dem som tjener best i Brann er ikke inne i førsteelleveren.

Røverkjøp
Huseklepps lønnspakke, som kan komme til å bli lagt som mal i videre lønnsforhandlinger med spillere som Erlend Hanstveit, Kristjan Ørn Sigurdsson og andre, fremkom under spesielle omstendigheter. Ettersom han var Bosmann-spiller er lønnen også å se på som en slags sign-on fee. Huseklepp var i en særdeles gunstig forhandlingsposisjon og visste å benytte seg av den, samtidig som Brann fikk den eksterne hjelp de trengte for å løfte det.

Skulle en ha kjøpt en spiller av Huseklepps format utenfra og lønnet han på den samme pakken, fremstår han som et røverkjøp. Spesielt hvis han nå skal fremstå med en diesel turbomotor i stedet for strikkmotoren han kom til Brann med.

Branns lag i kveld: Håkon Opdal - Bjørn Dahl - Olafur Bjarnason - Kritjan Ørn Sigurdsson - Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli - Hassan El Fakiri - Eirik Bakke - Petter Vaagan Moen - Azar Karadas og Thorstein Helstad

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere