RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrt å ikke møte som vitne

Sist oppdatert:
Unnlater du å møte som vitne i en rettssak, risikerer du bot på 1500 kroner.

Kalles du inn som vitne, har du en plikt til å møte. Møter du ikke, vil retten kunne ilegge deg en såkalt rettergangsbot. Dette skriver fylkesmannen i Aust-Agder på sine hjemmesider.

Tidligere i år fikk en mann rettergangsbot på 1500 kroner for ikke å ha møtt opp da han var innkalt som vitne i en straffesak. Mannen påkjærte kjennelsen til lagmannsretten, som opprettholdt tingrettens kjennelse.

Mannen hadde ringt aktor i straffesaken om det kunne la seg gjøre at han unnlot å møte, eventuelt om han kunne avhøres over telefon. Han skulle nemlig på ferie akkurat i det tidsrommet han var innkalt.

Aktor lovte at han skulle sjekke dette og ringe tilbake. Men så gikk det hele i glemmeboka, og han ringte aldri tilbake. Vitnet regnet dermed med at det var i orden at han ikke møtte.

Lagmannsretten legger vekt på at det behandles et stort antall straffesaker, og at man er avhengig av veldig mange mennesker, deriblant vitner, for å få gjennomført sakene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere