Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

E18: Snø fra brøytebil knuste frontruta på bil

Uhellet skjedde her på E18 ved Sem i Vestfold. Brøytebilen kjørte på brua over motorveien, og snøen traff bilen som kom kjørende under.
Uhellet skjedde her på E18 ved Sem i Vestfold. Brøytebilen kjørte på brua over motorveien, og snøen traff bilen som kom kjørende under. Foto: (Google Maps)
Sist oppdatert:
Store snømengder skaper trafikale problemer.

En bilfører opplevde at frontruta knuste da snøen fra en brøytebil traff ruta da vedkommende kjørte på E18 ved Sem i Vestfold mandag morgen.

Les også: Her fikk de nær en halv meter snø på ett døgn

Snøen skal ha kommet fra en brøytebil eller traktor som kjørte på en bru over E18, skriver TB.

Ingen personer ble skadet i hendelsen, men bilen måtte taues bort.

Har du bilder eller video fra snøkaoset, send epost til 02060@nettavisen.no eller på SMS til 02060.

Problemer på veiene

- Det har ikke lykkes politiet å komme i kontakt med fører av brøytebilen/traktoren, opplyser politiet på Twitter klokka 10.45. De oppfordrer vedkommende til å ta kontakt med politiet.

Uhellet skjedde på brua over E18 ved Dalenveien/Askhaugveien cirka klokka 08.30.

Flere bilister har fått problemer i morgentimene. Ved 08-tiden kjørte en bil i grøfta på E18 ved Kopstad. Ved 09.30-tiden krasjet en bil i et skilt på Kjøpmannskjær på Nøtterøy, melder TB.

Les også: Vi spør meteorologen: – Skal det fortsette å snø?


Halvmeter snø

Nesten en halv meter snø på ett døgn skaper store problemer i Sør-Norge. Sørlandsbanen er stengt, fly er forsinket og det er vanskelige kjøreforhold, skriver NTB.

En oversikt fra Meteorologisk institutt mandag formiddag viser at enkelte steder på Østlandet og Sørlandet har fått nesten en halv meter snø på ett døgn fra søndag morgen til mandag morgen.

Postmyr i Telemark har fått hele 47,6 millimeter nedbør i løpet av det siste døgnet. Nelaug i Aust-Agder har fått 45,3 millimeter nedbør, Sirdal i Vest-Agder 44,0 millimeter og Finsland i Vest-Agder 41,5 millimeter.

En tommelfingerregel er at 1 millimeter nedbør tilsvarer 1 centimeter ny snø, men det er avhengig av temperatur.

Les mer.: Snøkaos skaper forsinkelser i Sør-Norge

UTEN STRØM: De store snømengdene fører til stort press på strømlinjer og trær og ført strømbrudd flere steder på Sørlandet.

Strømstans

På Sørlandet har flere tusen husstander mistet strømmen i helgen som følge av snøen. Mandag morgen var antallet på vei nedover, men Agder Energi opplyser at de har 2.300 kunder som er berørt av strømstans.

Skal du reise med fly mandag, bør du sjekke om flyet går når det skal.

– Det snør og vi brøyter i vei. Det vil bli enkelte forsinkelser i flytrafikken til og fra Oslo Lufthavn, melder flyplassen på Twitter mandag morgen. Passasjerer bes sjekke avinor.no og møte opp som normalt før reiser.

Ved Bergen lufthavn er det også en rekke forsinkelser fordi brøytemannskapene sliter med å rydde rullebanen. Flere avganger er inntil halvannen time forsinket på morgenen. Rullebanen kan bli stengt i perioder på inntil 20 minutter. Fungerende lufthavnsjef Øysten Skaar opplyser til NRK at det trolig blir flere brøytestopp utover formiddagen.

Også på Torp Sandefjord lufthavn var det forsinkelser i trafikken mandag morgen.

Les mer: Mange strømløse i Agder-fylkene – som fryktet

Sørlandsbanen stengt

Heller ikke togtrafikken går på skinner mandag. På Sørlandsbanen er strekningen mellom Drangedal i Telemark og Sirdal i Vest-Agder stengt for togtrafikk på grunn av de vanskelige værforholdene.

Natt til mandag ble toget som dro fra Kristiansand klokka 4.45 ble stående fast på Nelaug og kom seg ikke videre på grunn av vind og snø, melder Fædrelandsvennen. De 30 passasjerene måtte sendes videre med buss mot Oslo.

STO FAST: En sjåfør kjørte seg fast i Eikerveien i Kongsberg mandag morgen. Her var det masse snø i veien og is under.

I Oslo skapte også store snømengder problemer i høyden for T-banen til Holmenkollen og Frognerseteren. Også en leddbuss som ble satt inn istedenfor T-banen, kjørte seg fast.

Flere steder har det skjedd uhell på glatt og vanskelig føre, men det er ikke meldt om alvorlige personskader. Mange steder er det kaos fordi busser og andre kjøretøy står fast i snøen.

Fjellovergangene

En rekke fjelloverganger var stengt i helgen, men mandag var det bedre forhold der, og mange av overgangene har åpnet igjen etter stengning og kolonnekjøring.

Riksvei 13 over Vikafjellet er imidlertid stengt på grunn av oppryddingsarbeid og blir ikke åpnet mandag.

Ved Hunnedalen på grensen mellom Vest-Agder og Rogaland er fylkesvei 45 stengt på grunn av snøras og fare for ras.

Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland i Buskerud er også stengt på grunn av snøras og blir ikke åpnet mandag.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!