RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

E6 og Nordlandsbanen stengt av ras

Sist oppdatert:
Et stort steinras har nok en gang gått i Løsberga i Steinkjer, og både E6 og jernbanen er stengt på ubestemt tid.

Det var under rutinemessig sprengingsarbeid ved 10.30-tiden mandag at store steinblokker raste ned på europaveien, skriver Trønder-Avisa.no.

Både E6 og Nordlandsbanen ble stengt etter raset. Ingen personer ble skadet.

- Det vi tross alt er glad for er at uhellet tross alt skjedde i kontrollerte former, slik at det aldri var fare for liv og helse, sier prosjektleder Asbjørn Moe i Statens vegvesen til avisa.

Statens vegvesen fortsetter tirsdag undersøkelsene på stedet, men det er usikkert når det er trygt å starte opprydningsarbeid. Trolig vil opprydning og sikring ta flere dager.

Bergmassen har vært under kontinuerlig overvåking etter at steinmasser begynte å gli ut i sommer. Både automatisk måleanlegg og vaktmannskaper overvåker stedet. Medarbeidere fra Statens vegvesen og en ingeniørgeolog undersøker rasstedet tirsdag.

Bilister må inntil videre kjøre fra Verdalen og forbi Steinkjer på parallelle riksveier. Jernbaneverket regner med at det må kjøres buss for tog på strekningen mellom Mære og Steinkjer i hvert fall ett døgn fram i tid, melder NRK.

Forrige gang E6 ble stengt forbi Løsberga var 30. juni. Også den gangen var det sprengingsarbeid som førte til stenging av E6. Veien var stengt i to uker.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere