RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

E.coli på nytt slakteri

(Mattilsynet)
Sist oppdatert:
Mattilsynet har funnet E.coli-bakterier ved et slakteri på Meråker.

Følg også saken på TV 2 Nyhetene kl 18.30

Slakteriet Meråker Kjøtt AS i Nord-Trøndelag leverer fårekjøtt til Gilde-anlegget på Tynset, der det ble funnet E.coli O103-bakterier i vinter.

Identisk
- Prøvene er identisk med utbruddstammen og viktig for at vi eventuelt skal kunne klare å spore smitten videre til en besetning, sier direktør Kristina Landsverk i Mattilsynet i en pressemelding.

Det var etter at flere barn var blitt syke med blodig diare og nyresvikt i vinter, at det ble funnet E.coli-bakterier ved Terinas anlegg i Sogndal. Bakteriene ble sporet videre til Terinas anlegg på Tynset. Terina-anleggene eies av Gilde.

122 kilo kjøtt
Som leverandør til Terina Tynset, har slakteriet på Meråker tatt prøver fra egne slakt. Slakteriet fant E.coli i et parti på ett tonn sauekjøtt som befant seg i anlegget som virksomheten har sperret. Det er Mattilsynets distriktskontor for Sør-Innherred som nå jobber med saken.

Ifølge Mattilsynet, har 122 kilo med lammelår, lammesadel og koteletter blitt solgt som ferskvare over disk i en Bunnpris-butikk på Meråker. Det er imidlertid ikke omsatt slike varer over disk etter påske. Mattilsynet ber publikum om ikke å spise disse produktene fra Bunnpris-butikken på Meråker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere