RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Benn Henriksen)

Edda har blåst fra seg

Sist oppdatert:
Stormen Edda har snart herjet ferdig i Nord-Norge. I løpet av dagen forsvinner lavtrykket, og dermed blir det betydelig mindre vind i seilene. Sjekk været her.

Stormsenteret har herjet hos nordlendingene siden torsdag morgen. Vindkast i opptil 150 kilometer i timen har blant annet veltet en buss og skapt veikaos.

- Edda har blåst fra seg for denne gangen. I løpet av dagen vil stormsenteret forsvinne ut av landet, sier meteorolog Fredrik Villanger ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Stilner gradvis
Dermed kan folk i nord puste ut - i hvert fall i en liten periode fremover.

Natt til fredag var det opp til full storm i Lofoten- og Vesterålen-området. På morgenkvisten fredag hadde vindstyrken gått ned til liten storm.

- Det er fortsatt sterkest vind i Lofoten og Vesterålen. Men vindstyrken er på vei nedover. Edda vil gradvis avta i styrke utover fredagen, og vil passere over Finnmark og deretter ut i Barentshavet. På sin ferd ut av landet vil den ikke gi mer enn stiv til sterk kuling, opplyser Villanger.

Lavtrykk på vei
Ifølge meteorologen blir det betydelig lettere vær i det meste av Nord-Norge etter Eddas avskjed.

- Generelt blir det lettere vær, men flere mindre lavtrykk er på vei, og dette kan kortvarig gi sterk vind enkelte steder i Nord-Norge. Det kan bli opp i stiv til sterk kuling lørdag, sier Villanger.

Flere kraftige lavtrykk står i kø for å komme inn i landet.

- Vi går inn i en ganske våt og vindfull periode. Men noe nytt stormsenter vil det nok ikke bli med det første, sier meteorologen.

Vind i Oslo
Han legger til at det også i Sør-Norge blir mye vind - blant annet i hovedstadens gater.

- Natt til lørdag og lørdag formiddag kan det blåse ganske godt i gatene i Oslo, opp i liten til stiv kuling. Dette er noe å huske på for folk som skal sent hjem fra julebord, sier meteorologen muntert.

Første del av helgen vil dessuten by på nedbør som regn i det meste av Sør-Norge. Nord i landet er det ventet snø. Søndag varsler Storm Weather Center lettere vær for folk sørpå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere