RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 Nyhetene gir deg de spektakulære bildene og de siste nyhetene.

Edda raser videre

Sist oppdatert:
Vindkast i opptil 150 kilometer i timen har veltet en buss og skapt veikaos nord i landet det siste døgnet. Følg Eddas utvikling og se varsel for det neste døgnet her.

Torsdag kveld ble sju mennesker skadd da en rutebuss på vei fra Alta til Tromsø ble blåst rett av veien i Lyngen. I kveld kom stormen Edda til Andenes, med vind opp i orkan styrke i kastene.

Fra tidligere har det vært ventet at det sterkeste vindfeltet ville ramme Lofoten, Vesterålen og de sørlige delene av Troms.

Foreløpig ser det ut til at nettopp Vesterålen og Lofoten har vært hardest rammet. Ifølge Meteorologisk Institutt er det meldt om full storm flere steder i disse områdene torsdag kveld.

Blant annet ble Bø i Vesterålen og Finnøy i Hamarøy hardt rammet.

–Men været ble likevel litt mindre kraftig enn vi hadde trodd, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Værvarslinga for Nord-Norge til NTB.

Folk bør holde seg inne

Etter hvert vil Edda svekkes og gå innover mot Barentshavet, og meteorologene anbefaler folk å tjore fast eventuelle løse gjenstander som kan bli røsket med av vinden - og fremfor alt; holde seg inne.

Lengre bilturer kan det også være lurt å utsette til Edda har passert.

Trolig avtagende fredag

Ifølge Meteorologiske Institutt ventes lokalt vanskelige kjøreforhold i Nordland og i Troms på grunn av sterk vind og snø. Fredag ventes det også lokalt vanskelige kjøreforhold i Finnmark.

Helgeland og Saltfjellet får vestlig liten storm, i nord til dels full storm. Utover fredagen vil vinden avta noe, men det er ventet snø- og haglbyger. I tillegg er det utrygt for torden. Det samme gjelder for Salten og Ofoten, som torsdag har hatt sørvestlig periodevis full storm. Fredag morgen minker vinden fra nordvestlig sterk til liten kuling.

I Lofoten og Vesterålen er det ventet opp mot sterk storm i løpet av torsdag kveld, mens kulingen vil avta til liten kuling og deretter til vestlig frisk bris i løpet av morgendagen.

Også i Troms og Finnmark forventes noe mer rolige værforhold i løpet av fredagen, med nordvestlig liten kuling og snøbyger. Kyststrøki Finnmark får fra natt til fredag eller fredag morgen økning til nordlig liten storm, som etter hvert minker til nordlig stiv kuling, og mot kvelden til nordvestlig frisk bris. Indre strøk i Norges nordligste fylke får litt snø, og etter hvert nordlig liten kuling.

Følg stormen her

Her får du få de ferskeste bildene både fra webkamera og tv:

** Avisa Nordlands kamera viser bilder over Bodø. De ferske bildene fra Bodø finner du her
** Svolvær og på Leknes kan du sjekke på kameraet til Lofotposten
** Billedkamera i Narvik finner du gjennom avisen Fremover
** De siste bildene fra Brønnøysund sjekker du

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere