RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vidar Dons Lindrupsen (Nordlys)

Edwin ble meid ned utenfor pub

Sist oppdatert:
Edwin Laberg (25) ante ingen fare da en bil plutselig meide ham og kameraten ned utenfor et utested på Skjervøy natt til lørdag.

(Nordlys): - Jeg er glad at jeg kom fra dette med livet i behold. Jeg har hatt hell i uhellet, sier 25-årige Edwin Laberg fra sin sykeseng på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), under et døgn etter ulykken som kunne kostet ham livet.

Sammen med sin 20-årige kamerat dro han fredag på det lokale utestedet «Public» i Skjervøy sentrum. Men det som skulle bli noen øl i hyggelig lag, endte i tragedie.

Truffet bakfra
Utenfor utestedet var det ved halv to-tiden natt til lørdag tilløp til slåsskamp, og Edwin trakk sammen med kameraten til fortauet på utsiden for å observere opptrinnet.

Bare et øyeblikk senere, og helt uten forvarsel, traff en bil dem bakfra og kjørte over kameratene, for så å stikke fra åstedet.

- Hva som skjedde etter det husker jeg lite av. Jeg våknet først i ambulansen på vei til Tromsø, sier 25-åringen, som til daglig jobber hos lakseprodusenten Lerøy i hjemkommunen.

Nå er han innlagt på UNN med skader i ansikt og rygg. Til uka blir det operasjon, trolig skal en stålplate opereres inn i ansiktet for å reparere brudd i kjevebeinet.

Labergs 20-årige kamerat ble utskrevet fra UNN lørdag kveld, etter å ha fått konstatert lettere skader.

Tilbake på jobb
Beskjeden til føreren som meide ham og kameraten ned og deretter stakk fra åstedet er klar:

- En må jo i hvert fall være tøff nok til å beklage. Samtidig lar jeg tvilen komme vedkommende til gode, det er mulig sjåføren rett og slett ble redd.

På sykehuset støttes han av sin far, som etter å ha blitt vekket midt på natten var med i ambulansen til Tromsø, og samboeren Stine Ulriksen, som ble varslet først lørdag morgen.

- Nå får jeg bare ta tiden til hjelp. Målet er å komme seg tilbake i arbeid. Jeg vil rose de sykehusansatte, sier Laberg til Nordlys.

Fører pågrepet
Ved 20-tiden lørdag kveld pågrep politiet føreren som de mener står bak påkjørselen. Mannen i 20-årene, hjemmehørende på Storslett, skal etter alt å dømme ha fortsatt sin skjødesløse ferd i over to timer.

Bilen ble nemlig funnet forlatt ved Storsandnes utenfor Alta lørdag formiddag, med skader som tydet på at den hadde vært involvert i en kollisjon. Blant annet skal to av felgene ha vært ødelagt.

Altaposten melder at uåpnede ølflasker og tomgods skal ha ligget i passasjersetet, og ifølge Alta lennsmannskontor er det grunn til å tro at sjåføren førte bilen under påvirkning av alkohol.

Føreren ble lørdag kveld satt i arrest og er nå siktet i saken.

Politiet ønsker fremdeles å komme i kontakt med publikum som har opplysninger i saken.

Denne saken er levert av Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere