*Nettavisen* Nyheter.

Edwin ble meid ned utenfor pub

Foto: Vidar Dons Lindrupsen (Nordlys)

Edwin Laberg (25) ante ingen fare da en bil plutselig meide ham og kameraten ned utenfor et utested på Skjervøy natt til lørdag.

10.10.11 21:25

(Nordlys): - Jeg er glad at jeg kom fra dette med livet i behold. Jeg har hatt hell i uhellet, sier 25-årige Edwin Laberg fra sin sykeseng på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), under et døgn etter ulykken som kunne kostet ham livet.

Sammen med sin 20-årige kamerat dro han fredag på det lokale utestedet «Public» i Skjervøy sentrum. Men det som skulle bli noen øl i hyggelig lag, endte i tragedie.

Truffet bakfra
Utenfor utestedet var det ved halv to-tiden natt til lørdag tilløp til slåsskamp, og Edwin trakk sammen med kameraten til fortauet på utsiden for å observere opptrinnet.

Bare et øyeblikk senere, og helt uten forvarsel, traff en bil dem bakfra og kjørte over kameratene, for så å stikke fra åstedet.

- Hva som skjedde etter det husker jeg lite av. Jeg våknet først i ambulansen på vei til Tromsø, sier 25-åringen, som til daglig jobber hos lakseprodusenten Lerøy i hjemkommunen.

Nå er han innlagt på UNN med skader i ansikt og rygg. Til uka blir det operasjon, trolig skal en stålplate opereres inn i ansiktet for å reparere brudd i kjevebeinet.

Labergs 20-årige kamerat ble utskrevet fra UNN lørdag kveld, etter å ha fått konstatert lettere skader.

Tilbake på jobb
Beskjeden til føreren som meide ham og kameraten ned og deretter stakk fra åstedet er klar:

- En må jo i hvert fall være tøff nok til å beklage. Samtidig lar jeg tvilen komme vedkommende til gode, det er mulig sjåføren rett og slett ble redd.

På sykehuset støttes han av sin far, som etter å ha blitt vekket midt på natten var med i ambulansen til Tromsø, og samboeren Stine Ulriksen, som ble varslet først lørdag morgen.

- Nå får jeg bare ta tiden til hjelp. Målet er å komme seg tilbake i arbeid. Jeg vil rose de sykehusansatte, sier Laberg til Nordlys.

Fører pågrepet
Ved 20-tiden lørdag kveld pågrep politiet føreren som de mener står bak påkjørselen. Mannen i 20-årene, hjemmehørende på Storslett, skal etter alt å dømme ha fortsatt sin skjødesløse ferd i over to timer.

Bilen ble nemlig funnet forlatt ved Storsandnes utenfor Alta lørdag formiddag, med skader som tydet på at den hadde vært involvert i en kollisjon. Blant annet skal to av felgene ha vært ødelagt.

Altaposten melder at uåpnede ølflasker og tomgods skal ha ligget i passasjersetet, og ifølge Alta lennsmannskontor er det grunn til å tro at sjåføren førte bilen under påvirkning av alkohol.

Føreren ble lørdag kveld satt i arrest og er nå siktet i saken.

Politiet ønsker fremdeles å komme i kontakt med publikum som har opplysninger i saken.

Denne saken er levert av Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.