*Nettavisen* Nyheter.

Egen «psykebil» i Bergen

Som første by i Norge starter Bergen en egen transporttjeneste for psykiatriske pasienter, slik at de skal slippe å bli hentet i politibil.

04.05.05 14:40

Dermed slipper denne pasientgruppen å oppleve den fornedrelsen det er å bli hentet av uniformert politi. Politiet mener det er helsevesenets oppgave å forestå denne type transport, opplyses det i en pressemelding fra Helse Bergen.

Tjenesten er et resultat av samarbeid mellom psykiatrisk akuttmottak i psykiatrisk divisjon og akuttmedisinsk seksjon, Haukeland Universitetssykehus.

Personell fra psykiatrisk akuttmottak vil bemanne den nye bilen som er spesialinnredet for denne typen transporter.

«Psykebilen» er sivil og utstyrt med moderne hjelpemidler som GPS-posisjoneringsutstyr, kartterminaler og radiosamband, men den er registrert som utrykningskjøretøy, slik at den kan komme raskt frem til bestemmelsesstedet.

Bilen kjøres av ambulansepersonell og kan yte førstehjelp ved akutte situasjoner, men den er ikke å betrakte som en ambulanse.

- Fortsatt er det nødvendig med politiassistanse dersom det må benyttes maktmidler for å få pasienten med til sykehus, men da vil politiet i utgangspunktet være i sivil, heter det i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.