*Nettavisen* Nyheter.

Eier avhøres om død hund

Foto: (Foto: Tore-André Baardsen)

Politiet skal nå avhøre eieren av hunden som ble funnet bundet under vann.

Hunden «Siba» ble funnet død i et vann i Lillesand i Aust-Agder for litt over to uker siden. Hunden var senket ned med halsbåndet festet til en biljekk, og bare halen stakk opp over vannet.

Saken har sjokkert mange, særlig etter at bildet med hunden bundet fast under vann ble vist i media.

- Avhør til uka
Hundeeieren var på ferie da hunden ble funnet død, men er nå tilbake i Norge. Han er ennå ikke avhørt.

- Vi har vært i kontakt med ham, men han har ikke hatt mulighet til å møte til avhør før en dag til uka. Jeg håper det blir i starten av nesten uke, sier lensmann Kjetil Nygård ved Lillesand lensmannskontor til Nettavisen.

- Hundeeieren sier til lokalavisen at han har blitt truet. Har dere hørt noe om dette?

- Det er ikke ting vi har hørt noe om. Men ut fra reaksjonen som var kan jeg skjønne han har oppfattet det sånn, sier Nygård.

- Ingen mistenkte
Hunden er blitt obdusert hos en veterinær, og obduksjonen har gitt politiet et svar på dødsårsaken. De ønsker derimot ikke å si hva konklusjonen er.

- Vi har veldig lyst til å snakke med eieren først om det vi har fått fortalt fra veterinærene som gjennomførte undersøkelsene. Men så snart vi har tatt avhør av ham så kommer vi til å fortelle det, sier Nygård.

Han presiserer at de ikke har noen mistenkte i saken.

- Det er ikke noen personer som vi har rettet etterforskningen mot, men det er naturlig å avhøre hundeeieren for å få opplysninger, sier lensmannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.