*Nettavisen* Nyheter.

Eirik Jensen-saken er ferdig etterforsket

Spesialenheten for politisaker er ferdig med etterforskningen av korrupsjonssaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen. Riksadvokaten avgjør om Jensen skal tiltales.

Det vil fortsatt ta tid før en eventuell tiltale foreligger, sier leder for Spesialenheten, Jan Egil Presthus, til NTB.

Etterforskerne i Spesialenheten sendte onsdag sin innstilling til ledelsen, som nå skal gjennomgå hele materialet og sende sin innstilling til Riksadvokaten.

– Det er svært omfattende, og det vil ta minst en måned, sier Presthus.

Opp til Riksadvokaten

Det er Riksadvokaten som til slutt skal avgjøre om det skal tas ut tiltale eller om saken skal henlegges.

– Siktelsen som etterforskningsavdelingen har tatt ut, gjelder så alvorlige forhold at det å ta ut tiltale ligger hos Riksadvokaten. Det vil også være opp til ham eventuelt å henlegge saken, sier Presthus, som ikke ønsker å si noe om hva etterforskerne i saken har innstilt på.

Les også: Cappelen: - Jeg smuglet 100 partier hasj

Eirik Jensen er siktet for grov korrupsjon og grov narkotikakriminalitet i forbindelse med saken mot narkotikatiltalte Gjermund Cappelen.

Rettssaken mot Cappelen starter senere i september, og det er satt av seks uker til saken. En eventuell tiltale mot Jensen vil neppe være klar innen rettssaken er over.

Langvarig forhold

Presthus forklarer årsaken til at etterforskningen mot Jensen har tatt så lang tid, med at materialet har vært svært omfattende.

– Det har blant annet blitt reist spørsmål ved Jensens forhold til Cappelen, et forhold som strekker seg over en veldig lang tidsperiode, og som var det som ga grunnlag for mistanke i saken, sier Presthus.

Annonsebilag