RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eirik Jensen siktes for narkotikaforbrytelse

PENGEFUNN: Funn av kontanter og elektroniske spor er blant flere elementer i siktelsen mot Eirik Jensen.
PENGEFUNN: Funn av kontanter og elektroniske spor er blant flere elementer i siktelsen mot Eirik Jensen. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nekter å la seg avhøre på ny.

Siktelsen mot politimannen Eirik Jensen (57) utvides til også å omfatte medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Han nekter å la seg avhøre på ny.

Fra før er Jensen siktet for grov korrupsjon.

Samtidig er bærumsmannen Gjermund Cappelen (48), som tidligere var vitne i saken mot Jensen, siktet for grov korrupsjon. Han er fra før siktet i en narkotikasak.

– Politimannen er mistenkt for i kraft av sin stilling å ha gitt den narkotikasiktede bærumsmannen opplysninger eller på annen måte bidratt til å trygge og sikre hans narkotikavirksomhet, opplyser etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten til NTB.

Den siktede politimannen er gjort kjent med den utvidede siktelsen.

Pengeoverlevering

48-åringen har i avhør innrømmet medvirkning til innførsel av nærmere et halvt tonn hasj. Cappelen har forklart at han fikk hjelp av Jensen til smugling i en årrekke. Jensen har avvist alle anklager.

– Siktelsene i saken baserer seg på bevisbildet i etterforskningsmaterialet som foreligger per i dag. Mistanken bygger blant annet på en pengeoverlevering, funn av kontanter på bopel, oppussing av et bad og elektroniske spor som SMS-kontakt mellom politimannen og bærumsmannen, sier etterforskningslederen.

Spesialenheten har i retten fått medhold i å ta 248.000 kroner som sikkerhet for mulig inndragning av utbytte fra straffbar virksomhet hvis Jensen blir dømt.

Mye gjenstår

– Det gjenstår fortsatt mye etterforskning i saken, og denne skal søke å belyse saken best mulig for å få bekreftet eller avkreftet mistanken som foreligger. Når etterforskningen er ferdig, skal påtalespørsmålet avgjøres av sjefen for Spesialenheten, forteller Øyen.

Ifølge Dagbladet ble Jensen forsøkt avhørt onsdag, men ble rådet av sin forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, til ikke å forklare seg.

– Etter åtte måneder har min klient fortsatt ikke fått innsyn i sin egen sak. Nå er det kommet til et punkt, i anstendighetens navn, at man må gi ham innsyn i anklagene, sier Hagen.

Pågrepet i februar

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon i forbindelse med en stor narkotikasak som er under etterforskning.

Han har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977 og blant annet vært leder for gjengprosjektet i Oslo. Jensen har deltatt i flere av de største etterforskningene i hovedstaden, og i tiden før pågripelsen var han en del av politimesterens strategiske stab. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere