*Nettavisen* Nyheter.

Eirik Jensens fengslingsanke forkastet

Eirik Jensen, under pressekonferansen til Oslo Politikammer om gjengkriminalitet i Oslo i 2007. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Oslo (NTB): Borgarting lagmannsrett har forkastet Eirik Jensens anke over Oslo tingretts fengslingskjennelse.

04.04.14 17:32

Borgarting lagmannsrett har forkastet Eirik Jensens anke over fire nye uker i varetekt. Samtidig dukker det opp nye opplysninger om den korrupsjonssiktede politimannen.

Forrige uke besluttet Oslo tingrett at varetektsfengslingen av Jensen skal forlenges med fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Tirsdag leverte forsvarer Jens-Ove Hagen en elleve sider lang anke over fengslingskjennelsen.

– Innholdet i kjennelsen er unntatt offentlighet, og jeg kan derfor ikke kommentere den, sier Jensens medforsvarer Eva-Marie Stryker til NTB.

Fengslingskjennelsen ble anket fordi Jensen og hans forsvarere mener det ikke er skjellig grunn til mistanke eller fare for bevisforspillelse.

Død manns mobilnummer

Fredag dukket det opp nye opplysninger fra etterforskningen mot Jensen. Ifølge TV 2 har Jensen brukt en død manns mobilnummer til å kontakte narkotikasiktede Gjermund Cappelen.

Mannen nummeret var registrert på var av utenlandsk opprinnelse og har vært død i flere år, ifølge kanalen. Jensen skal ha sendt over 100 meldinger til Cappelen fra dette mobilnummeret, blant annet for å avtale møter.

Ifølge TV 2 var det vanlig for politiet å bruke gamle telefonnumre fram til tidlig på 1990-tallet for å oppnå kontakt med kriminelle. «Kilder opplyser imidlertid til TV 2 at bruk av slike telefoner i dag oppfattes som brudd på reglementet», skriver kanalen

– Politiet fant en halv million

Etter at politimannen ble pågrepet i februar, har politiet beslaglagt over en halv million kroner i kontanter hjemme hos ham, ifølge Dagsavisen s kilder.

Politietterforskerne mener disse pengene er betaling som Eirik Jensen har fått for å hjelpe Cappelen. Jensen skal ha hjulpet ham med å smugle store mengder hasj til Norge.

– Jeg har ingen kommentarer til noen av disse sakene. Dersom dette stemmer, er det en del av etterforskningen, sier medforsvarer Stryker til NTB.

Jensen har nektet all straffskyld i korrupsjonssaken mot ham. Forsvarer Jens-Ove Hagen har tidligere uttalt at klienten synes det er vanskelig ikke å kunne imøtegå «de voldsomme beskyldningene som er rettet mot ham.» (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.