*Nettavisen* Nyheter.

Eks-kampsportutøver banket far

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Da faren ba ham skaffe amfetamin, rant det over for 29-åringen. Den tidligere kamsportutøveren grisebanket faren og truet med å drepe ham.

12.10.05 10:53

I Bergen tingrett forklarte 29-åringen raseriutbruddet og volden med grov omsorgssvikt i barndommen. Forklaringen førte til noe mildere straffeutmåling. 29-åringen ble fredag dømt til ett års fengsel for mishandlingen og flere andre straffbare forhold.

Truet med glasskår
Det var i juli i år at den 29 år gamle husløse og arbeidsledige rusmisbrukeren satt på i farens bil. Underveis i bilen forsøkte faren å presse sønnen til å skaffe ham amfetamin, og dermed kokte det over for 29-åringen. Han slo faren i bakhodet og lugget ham kraftig, mens han kjørte. Samtidig truet han å drepe faren med et 13 cm langt glasskår han holdt i hånden.

Slept over asfalten
Ved Danmarksplass kjørte faren bilen over til siden. Sønnen tok tak i faren og dro ham ut av bilen på passasjersiden og over til andre siden av veien. Denne manøveren gjorde at faren fikk girstangen i magen. I tillegg hadde han skrapemerker langs hele siden av kroppen, etter å ha blitt slept over asfalten.

På fortauet mishandlet 29-åringen sin far på det groveste, slik at han fikk flere ribbeinsbrudd.

Betydelig voldsbruk
Sønnen forklarte til Bergen tingrett at bakgrunnen for hans voldsomme og ukontrollerte sinneutbrudd, var alvorlig omsorgssvikt fra farens side under hele oppveksten. Både mor, søsteren og han selv fikk smake farens vrede i form av betydelig voldsbruk. Begge foreldrene hadde også et stort rusmisbruksproblemer.

Stakk av til Thailand
I forbindelse med en straffesak mot foreldrene, stakk faren av til Thailand og ble der i ti år, mens moren måtte sone i fengsel. Under soningstiden bodde sønnen hos besteforeldrene, hvor han aldri følte seg velkommen. Moren fikk dårlig helse og døde tidlig, noe sønnen klandrer faren for, etter år med mishandling. Han laster også faren for at han selv er rusmisbruker.

Mildere straff
Bergen tingrett mente dette kunne forklare, men ikke berettige sønnens voldshandling og drapstrusler mot faren. 29-åringen ble dømt for mishandlingen, men fikk en mildere straff.

Samlet med flere pågående betingede dommer, som i retten ble omgjort til ubetinget, fikk han ett års fengsel. 91 dagers varetekt kom til fratrekk i dommen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.