*Nettavisen* Nyheter.

Eks-offiser banket opp drapsmann

Foto: Scanpix/Jon Eeg

Slåsskampen på torpedofesten førte til at David Toskas bestevenn ble drept.

17.02.07 15:43

(iOslo.no ) William Ellingsen, som var en av Nokas-tiltalte David Toskas beste venner, ble skutt og drept natt til 7. februar 2004 i en leilighet i Oslo. Ellingsen ble skutt ved en feiltakelse, og drapsmannen dømt til fem års fengsel for uaktsomt drap.

Voldssaken mot 45-åringen ble forsøkt ført for retten i 2006, men da møtte aldri den tidligere offiseren opp. Mandag skal saken opp på nytt.

Hentet våpen
Torpedoen skal sammen med en annen mann ha banket opp den drapssiktede på en fest i Gabels gate forut for drapet. 31-åringen skal så ha gått hjem og hentet et våpen før han returnerte for å skvære opp.

I sin forklaring i Oslo tingrett sa 33-åringen at han kom tilbake til festen for å be om unnskyldning og at pistolen ble tatt med som beskyttelse. Men da flere personer, ifølge tiltalte, gikk til angrep mot ham på nytt, skal han ha trukket frem våpenet og skutt flere ganger mot inngangspartiet.

- Handlet i nødverge
Bak inngangsdøren stod William Ellingsen. Han døde av skadene han fikk da han ble truffet av et skudd i halsen.

33-åringen hevdet at han skjøt i nødverge, da flere personer begynte å gå løs på ham på gaten utenfor leiligheten i Gabels gate i Oslo. Han forklarte at han prøvde å skyte i luften, men skled.

45-åringen har tidligere nektet da for at det var han som stod bak volden. Eks-offiseren hevder 33-åringen angrep ham etter å ha fått beskjed om å forlate festen.

Les flere saker på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.