RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eks-politimann tatt i påvirket tilstand

Sist oppdatert:
Påvirket tilsvarende 1 til 1,5 promille.

(iOslo.no) Det var midt på dagen 2. september i fjor den tidligere politiførstebetjenten i Oslo ble stoppet av på E 6 ved Alna. Da hadde han tatt sovepiller som gjorde at han var påvirket tilsvarende 1 til 1,5 i promille.

Nå er pensjonisten dømt i Oslo tingrett.

Han innrømmet i retten at han hadde tatt to eller tre tabletter med Paralgin forte før han la seg på kvelden, og ytterligere en tablett med tilsvarende virkning midt på natten. Dette var tabletter han hadde fått foreskrevet for søvnproblemer.

Den tidligere politimannen forklarte at han ikke hadde tenkt over at han kunne være påvirket da han satte seg i bilen nesten ti timer etter det seneste pilleinntaket. Han innrømmet imidlertid å ha opptrådt uaktsomt.

- Blandingspåvirkningen kan skjønnsmessig best sammenlignes med den påvirkningsgrad som vanligvis ledsager en blodalkoholkonsentrasjon i området 1-1,5 promille hva gjelder prestasjonsforringelse og ulykkesrisiko, skrev den sakkyndige spesialisten i sin konklusjon.

Dermed ble pensjonisten dømt til 24 dagers betinget fengsel, samt en bot på 25.000 kroner. I tillegg mister han sertifikatet i 22 måneder.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere