RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TIDLIGERE styreleder i Telenor, Svein Aaser.
TIDLIGERE styreleder i Telenor, Svein Aaser. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Eks-styreleder: – Telenor utsettes for kampanjer

Sist oppdatert:
Telenors tidligere styreleder Svein Aaser mener mediene brukes i kampanjer «preget av personlige og politiske agendaer» mot selskapet.

I en kronikk i Dagens Næringsliv kommenterer Svein Aaser oppslaget til VG om at ingen av de tre kvinnene med mest erfaring fra Telenor-ledelsen ble intervjuet da selskapet ansatte ny konsernsjef.

Næringsminister Monica Mæland har kalt inn fungerende konsernsjef Frank Dangeard til møte etter dette oppslaget.

Rekrutteringseksperter som Nettavisen har snakket med, omtaler dette som graverende og sier at det ligner på en forutbestemt prosess.

Dette avviser Svein Aaser i sin kronikk i Dagens Næringsliv.

- En kvinnelig kandidat, som jeg selv hadde insistert på at måtte vurderes, ble intervjuet i fellesmøte med rekrutteringsbyrå og styreutvalg, skriver den avgåtte styrelederen.

- Vedkommende fikk tilbakemelding fra både headhunter og meg som styreleder, om hvorfor hun ikke ble valgt. Kombinasjonen av internasjonal erfaring og selskapserfaring var førende for at Sigve Brekke ble valgt som konsernsjef.

Han mener den siste tidens debatt om Telenor skyldes at noen fører kampanjer mot selskapet.

- I disse dager brukes mediene til en debatt om Telenor preget av personlige og politiske agendaer der hensynet til selskapet, dets ansatte, dets kunder og dets eiere er underordnet. Noen har ført slike kampanjer i lang tid, hevder Aaser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere