*Nettavisen* Nyheter.

Ekskjæreste siktet for drap

Politiet i Stavanger har fått et gjennombrudd i drapet på Ann-Helen Karlsen (35).

23.09.08 22:55

Tirsdag ettermiddag ble Karlsens 37 år gamle ekskjæreste siktet for drapet som skjedde i april 2005. Den drapssiktede blir tirsdag avhørt om nye opplysninger i saken.

– Politiet anser disse opplysningene som meget troverdige, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø ved Rogaland politidistrikt til Aftenbladet . Han ønsker ikke å si noe om innholdet i disse opplysningene.

Ann-Helen Karlsen ble meldt savnet av familien i april 2005. Da hadde ikke familien hørt en lyd fra kvinnen siden 6. mars. Karlsen hadde narkotikaproblemer og hørte ofte ikke fra seg på lang tid.

Ny informasjon
I flere år har politiet visst lite om hva som skjedde med kvinnen. I 2006 ble etterforskningen avsluttet. Da var en rekke vitner avhørt, og store områder i Tananger gjennomsøkt, uten spor etter kvinnen.

For noen uker siden fikk politiet ny informasjon i saken. Blant annet om at kvinnes lik ble dumpet i sjøen like utenfor Tananger. Det førte til at politiet satte i gang leting. Politiet skal så langt ikke ha funnet noe av interesse.

Karlsen ble sist gang observert i Tananger 6. mars 2005. Hun gikk da opp Snødeveien og svingte inn Tornefjellvegen på vei mot hjemmet til den 37 år gamle ekskjæresten. Et vitne har også sett henne utenfor boligen til 37-åringen, i samtale med et uidentifisert par.

Mistenkt lenge
37-åringen har hele tiden vært et sentralt vitne i saken. Han var i leiligheten sammen med en annen kvinne denne natten. Ifølge ham sovnet han og kvinnen. Da de våknet var Karlsen borte.

37-åringens advokat, Arvid Sjødin, har tidligere sagt til Nettavisen at mannen føler seg mistenkeliggjort, og at han håper forsvinningen blir oppklart. Mannen er tidligere dømt for å ha tatt livet av sin svigerfar.

- Han føler seg stigmatisert og mistenkeliggjort fordi søket etter en kvinne er blitt koblet sammen med en dom fra 1997, sa Sjødin i 2005.

- Sorg og lettelse
- Jeg føler både sorg og lettelse. Nå håper jeg virkelig de finner datteren min, sier Hildur Karlsen (69) til Aftenbladet.no. Moren til Ann-Helen Karlsen har levd med uvissheten rundt datterens skjebne siden 2005. Hun har alltid visst at datteren ikke ble borte av egen fri vilje, men har ikke hatt grunn til å mistenke noen spesielle for forsvinningen.

– Hun har iallfall ikke forsvunnet av fri vilje. Dette dreier seg enten om drap eller ulykke. Hvis noen har drept henne, håper jeg inderlig vedkommende blir pågrepet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.