RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspert tok feil – brunsneglene klarte tørken godt

Nå som sneglene har kommet ut for egglegging, mener ekspert Erling Fløistad at det er på tide å gå på sneglejakt. En brunsnegl legger nemlig inntil 400 egg. Illustrasjonsfoto: Jon Eeg / NTB scanpix
Nå som sneglene har kommet ut for egglegging, mener ekspert Erling Fløistad at det er på tide å gå på sneglejakt. En brunsnegl legger nemlig inntil 400 egg. Illustrasjonsfoto: Jon Eeg / NTB scanpix (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sommertørken ville redusere antallet brunsnegler til neste år, sa ekspert Erling Fløistad i juli, men brunsneglene har dukket opp så fort det ble fuktig.

– Jeg møter meg selv i døra her, sier Fløistad ved NIBIO til NRK med et smil om munnen.

Han forklarer videre at selv om det er varmt og tørt blir ikke brunskogsneglene borte. De finner seg et fuktig sted der de blir liggende helt i ro.

– I juli var mitt poeng at de sneglene som valgte å gjemme seg bort, hadde dårlig tid om de skulle rekke å bli fullvoksne før egglegging om høsten. I teorien vil derfor den tørre sommeren gi færre snegleegg.

Les også: Flere kjempeflått har dukket opp i Tyskland - kan komme nordover

Fløistad sier den tørre sommeren uansett har hatt noen positive sider. Dersom man plukket snegler da, var de få og vanskelige å finne. Men dersom man plukker dem nå før de rekker å legge egg, har man en mulighet til å gjøre en stor forskjell på antall snegler neste år.

Nå som sneglene har kommet ut for egglegging, mener eksperten at det er på tide å gå på sneglejakt. En brunsnegl legger nemlig inntil 400 egg.

– De store sneglene du finner ute nå, dør uansett etter egglegging, men dersom du rekker å ta dem før de får lagt egg, kan du regne med færre snegler neste år, sier han. 

Les også: Ekstremvarmen kan gi veldig mye veps

Les også: Den mest effektive - og brutale - måten å bli kvitt brunsnegler på

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere