RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksploderte på SAS

Foto: Arne Lutro (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Nå får dere f¿ meg se til å hjelpe oss, raser mamma Ruth Grunnøy og bryter sammen. Det hjelper.

Les også:Køsystem brøt sammen

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Frustrasjonen øker. Timevis med venting. Ombookinger som blir kansellert og nye timer i kø.

Det er virkeligheten for de reisende som står og venter foran SAS sin skranke i avgangshallen på Gardermoen. Både passasjerer og SAS-ansatte er på bristepunktet.

Eksploderte tilbake
- Dette går jo ikke an. Dere får f¿ meg se til å hjelpe oss, roper den gråtende Ruth Grunnøy til en ansatt i SAS Ground Service. Siden åtte i dag morges har de ventet og ventet. I går fikk de beskjed om å møte på Gardermoen for å få informasjon dersom det ble streik. Det var liten vits.

Se bildene fra streikekaoset her

- Nå må du bare roe deg helt ned. Det hjelper jævl¿ lite å rope til meg på den måten, svarer Khalique Rana, supervisor i SAS Ground Service, før han tar seg sammen.

- Jeg beklager. Jeg har ikke hatt en pause siden klokken fem i dag tidlig. Nå har jeg egentlig lunsjpause. Kan dere vente?

- Pause? Vi har heller ikke hatt noen pause siden i dag tidlig. Og har kølapp, men har måttet vente alt for lenge. Alle alternative ruter vil være fullbooket eller reist innen vi får hjelp. Du må hjelpe oss, roper mamma Grunnøy og holder rundt sin datter med tårer rennende nedover kinnene.

Si din mening om streiken her

Syk mor
Bak henne står Hans Richard og Julie på åtte og ti år. Ved hennes side står ektemannen Tom Oscar og stirrer tomt ut i luften. Han har gjort sitt beste for å bevare roen i kaoset foran skranken, men også han er ved bristepunktet.

- Vi hadde fly til Kirkenes i dag tidlig. Min kone og barn har reist i over ett døgn. Nå kommer vi ikke lenger, sier han frustrert til TV 2 Nettavisen.

Familien er på vei fra Grimstad. I Finnmark venter Tom Oscars syke mor. Det er over ett år siden de så henne sist. Reisen hjem til påske har vært planlagt siden før jul.

- Tøft for alle
Mannen fra SAS orker ikke mer. Han stryker Ruth forsiktig på armen og trøster henne.

- Dette er tøft for oss alle. Jeg skal se hva jeg kan gjøre, sier han og forsvinner inn bak svingdørene etter at Tom Oscar foreslått at de kan fly via Helsinki og videre til Ivallo i Finland, for så å kjøre de siste 25 milene hjem.

Tre minutter senere kommer den reddende engelen ut av dørene igjen. Han gir mamma og hennes to barn hver sin brus og forsvinner inn igjen.

Hotell i Helsinki
Løsningen er nær. Men den har bare én hake.

- Jeg har fått dere på et fly til Helsinki. Men det er svært liten tid fra dere lander til flyet går videre. Dette kan bli en løsning dersom dere ikke har bagasje med dere, sier Rana.

- Men da får vi jo ikke stått på ski, kommer det forsiktig fra 10-åringen.

Pappa er enig. En påske uten klær og ski, er meningsløst. Alternativet blir å sende alt som cargo med et annet selskap.

Tom Oscar flyr av gårde til neste skranke. Den er stengt, så han ringer cargo-firmaet og får opplyst at det vil koste dem 2.700 kroner og likevel er han ikke garantert at bagasjen kommer frem før påskeferien er over.

- Da er det billigere å overnatte på hotell i Helsinki. Da får vi jo med oss bagasjen også, sier pappaen.

Smiler
Mannen i blå uniform løper tilbake til kontoret, taster på datamaskinen og kommer tilbake.

- Da er det løst. Dere flyr til Helsinki i ettermiddag. Overnatter for egen regning der og flyr videre i morgen. Det er det beste jeg kan klare, sier han.

Mamma Ruth smiler. De kommer seg hjem. Til påske. Til sin syke svigermor. Og med bagasjen.

Det hjelper å eksplodere. Spørsmålet er nå hvor lang tid det tar før de andre passasjerene oppdager taktikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere