RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksplosiv hiv-vekst blant homofile

(TV 2 Nettavisen)
Antall nye tilfeller av hiv-smitte blant homofile er fordoblet på ett år. Tallene bekymrer Helseutvalget som nå etterlyser mer forebyggende arbeid.

Homofile menn kommer klart verst ut på fjorårets hiv-statistikk. Foreløpige tall viser en økning fra 30 til rundt 60 personer det siste året, ifølge TV 2. Dette er en dobbelt så stor økning som det som har vært vanlig de siste ti årene. Helseutvalget skylder på offentlige myndigheter.

- Det at vi har fått så drastiske kutt på det hiv-forbyggende arbeidet de to siste årene har helt klart påvirket tallene, sier Rolf Angeltveit, leder i Helseutvalget for homofile til TV 2.

Han mener helseminister Dagfinn Høybråten nå har en klar sjanse til å prioritere slik at man får på plass et tilstrekkelig hiv-forebyggende arbeid rettet mot menn som har sex med menn.

Homofile menn ser ikke lenger på hiv som noen dødsdom, og slurver med å beskytte seg, mener Helseutvalget.

- Det kan handle om at vi på 1990-tallet fikk nye gode medisiner mot hiv. De hiv-positive har sluttet å dø. Tidligere var det jo ikke noe man kunne gjøre når man hadde fått hiv, sier Angeltveit.

Størst er altså behovet for informasjon, og Helseutvalget selv planlegger nå å trappe opp det HIV-forebyggende arbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere