RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksplosiv utgiftsøkning for Festspillene

Under Bergljot Jonsdottirs ledelse har Festspillene i Bergens bruk av offentlige millioner, for det meste til administrasjon, lønn og frynsegoder, eksplodert.

Festspilldirektør Bergljot Jonsdottir er blitt betraktet som en suksess. Under hennes styre har tilskuddet fra sponsorer og det offentlige økt med omkring 17 millioner kroner. I samme periode økte imidlertid utgiftene til administrasjon, lønn og frynsegoder fra tre til over 12 millioner - altså mer enn halvparten av inntektsøkningen, melder TV 2 Nyhetene.

Pengene har gått til en rekke nyansettelser. Dessuten har TV 2 Nyhetene tidligere fortalt at direktøren i fjor tjente 846.000 kroner - mer enn både kulturministeren (som tjener 800.000) og operasjefen i Oslo.

Av Festspillenes boligavtaler fremgår det at direktøren bor gratis i en villa Festspillene nylig har kjøpt. Før betalte hun 3500 i leie for en luksuriøs villa Festspillene eier. Jonsdottir har til sammen bodd i tre Festspillboliger, og de er blitt pusset opp for betydelige beløp.

Etter det TV 2 kjenner til har direktøren dessuten dyre reisevaner: For eksempel har hun flydd på businessklasse mens kolleger måtte sitte bak gardinen. I et brev til TV 2 Nyhetene oppgis fjorårets totale reiseutgifter til 582.000 kroner, mens tallet i Festspillenes eget regnskap er på hele 947.000.

Til tross for den økte pengebruken har billettsalget til Festspillene stått bom stille på 6 millioner kroner de siste ti årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere