Gå til sidens hovedinnhold

Eksplosjon hos Aker Kværner

Full utrykning etter at sveisegass antente og eksploderte i en av hallene i morges.

(iBergen.no) : Det var under sveisearbeid på en stor modul at noe gikk forferdelig galt hos Aker Kværner Stord ved femtiden i morges. Ifølge politiet tyder alt på at noen glør har kommet i kontakt med sveisegass-ledningen.

– Klokken 05.17 fikk vi melding om at det hadde vært en kraftig eksplosjon i en av hallene. Alt tilgjengelig redningspersonell ble sendt til stedet. Til alt hell viste det seg raskt at industrivernet på Aker Kværner Stord hadde fått kontroll over situasjonen. Allerede da redningsmannskapene kom i porten, fikk de beskjed om at alt hadde gått bra, sier operasjonsleder Agnar Austerheim ved Haugalandet og Sunnhordland politistasjon til iBergen.no.

Brannvesenet skal likevel ha blitt værende på stedet, og hjulpet industrivernet med slukkingsarbeidet.

– Ingen personer skal ha kommet til skade. De materielle skadene har vi ikke oversikt over, sier operasjonsleder Austerheim.

Ifølge informasjonssjef Alf Terje Myklebust ved Aker Kværner Stord var det få personer til stede da ulykken skjedde. Han roser firmaets brann- og beredskapsgruppe for snarrådig og korrekt inngripen.

– To av beredskapsvaktene våre tenkte klart og fikk stengt gassen rimelig kjapt. Det bidro til at det ble lite materielle skader, sier Myklebust til iBergen.no.

Aker Kværner vil nå sette i gang en intern granskning av eksplosjonsulykken.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra