*Nettavisen* Nyheter.

Eksplosjon på bensinstasjon

Gass eksploderte i grunnen på bensinstasjonen Smart i Sandviken i Bergen torsdag formiddag. En boligblokk ble evakuert og området ble avsperret.

11.03.04 15:52

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV 2

En person sto og fylte bensin på bensinstasjonen, da det plutselig smalt like etter klokken 10 torsdag.

- Jeg sto femti meter fra stasjonen da det smalt. Bekkalokket løftet seg, så kom det en sky av støv, røyk og sand opp at hullet, og så først kom smellet. Sanden blåste ti-femten meter ut i veien, forteller Arne Ellingsen til bt.no.

Ny eksplosjonsfare
- Det eksploderte under bakken ved bensinstasjonen. Det er ikke meldt om personskader, og det er heller ikke synlige materielle skader, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Området ble umiddelbart sperret av på grunn av faren for nye eksplosjoner.

- Det er målt bensindamp i området, og det skal veldig lite til før det går av. Her skal det ikke mye til før vi er uheldige. Derfor tok vi alle forhåndsregler, sier Andersen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Sa det ikke var trygt
Politiet evakuerte en boligblokk som ligger oppe på bensinstasjonen. Veien forbi stasjonen, Sjøgaten, ble også avsperret. Blokken består av tre etasjer med leiligheter, og to etasjer med kontorlokaler.

Jan Aris Giailoglou var hjemme i leiligheten sin da det smalt.

- Jeg hørte at det smalt, men det var ikke så voldsomt, sier Giailoglou til TV 2 Nettavisen.

Kort tid etterpå banket det på døren.

- Politiet kom og banket ganske hardt på døren. Jeg måtte ta på meg noen klær og komme meg ut. De sa at det ikke var trygt og være der, sier Giailoglou.

Han var ikke sen med å komme seg ut, men forteller at det ikke var noen panikktendenser under evakueringen.

Veien åpnet igjen
Ved 15-tiden tordag var Sjøgaten åpnet igjen for trafikk. Men på grunn av bensindamp var området rundt bensinstasjonen fortsatt avsperret. Beboerne i boligblokken får ikke gå tilbake til leilighetene sine.

- Området er skumlagt, og snart er alle tankene på stasjonen tømt. Eksplosjonsfaren har vi under kontroll, sier opersjonslederen til TV 2 Nettavisen.

Politiet kjenner ikke årsaken til eksplosjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.