RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekstrafly henter nordmenn hjem

Sist oppdatert:
Mellom sju og ti SAS-fly sendes så snart som mulig til Thailand for å hente skandinaver som vil vekk fra katastrofeområdene.

Nordmenn som ikke er skadde, men likefullt ønsker å komme seg vekk fra de marerittaktige tilstandene i Thailand, får nå hjelp til å komme seg hjem.

- På vår anmodning har UD tatt kontakt med kolleger i Sverige og Danmark. Mellom sju og ti SAS-fly er rekvirert, og gjøres i stand til å reise nedover, sier Rolf Forsdahl, reisebransjedirektør i Handels– og servicenæringens hovedorganisasjon, til TV 2 Nettavisen.

Han opplyser at det ikke er lenge til flyene settes i trafikk, men det nøyaktige tidspunktet var onsdag morgen ennå ikke klart.

- Det ser ut til at kapasiteten til hjemsendelse er tilstrekkelig, slår han fast.

En forutsetning for å få skandinavene hjem er imidlertid at de må komme seg inn til Phuket flyplass.

- Det er et problem at ikke alle som skal hjem befinner seg i Phuket. Noen oppholder seg utenfor området, og kommer seg ikke inn. Vi kan få en situasjon hvor det står fly på Phuket for å ta imot gjester som ikke er kommet frem til flyplassen ennå, advarer han.

De som vil hjem med de spesialbestilte flyene må ta kontakt med den norske ambassadens krisesenter på Phuket International Hospital, på telefonnummer +66 (0) 94889002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere