*Nettavisen* Nyheter.

Ektemannen engasjerer kjendisadvokat

Foto: Jørgen Berge/TV 2 Nettavisen

Ektemannen til avdøde Rahila Iqbal bytter advokat og engasjerer nå kjendisadvokaten John Chr. Elden.

10.06.05 15:21

John Chr. Elden bekrefter advokatskiftet overfor TV 2 Nettavisen fredag ettermiddag. Han overtar jobben som 21-åringens bistandsadvokat etter advokat Halvard Helle.

Elden er for tiden forsvarer i Kjell Inge Røkke-saken som pågår i Oslo tingrett.

- Mye trekker mot drap
Det er ektemannen som fikk politiet til å engasjere seg etter Rahila Iqbals dødsfall i Pakistan, ved å anmelde faren, bestefaren og familiens sjåfør etter dødsfallet.

Ektemannen hevder at hans kone er blitt utsatt for et fordekt æresdrap.

- Det er viktig og naturlig at norske myndigheter er aktive i samarbeidet med pakistanske kolleger, slik at dødsfallet kan bli avklart. Det er så mye som trekker i retning av drap at det er viktig at norsk politi setter i verk egen etterforskning, sier Elden til TV 2 Nettavisen.

Han møtte sin nye klient torsdag, og er nå i full gang med å sette seg inne i den spesielle saken.

- Min viktigste oppgave blir å sørge for at politiet i Oslo og den norske ambassaden opprettholder tilstrekkelig press på saken. Jeg skal gjøre det jeg kan for å sørge for at de nødvendige etterforskningsskritt blir tatt, noe som er svært viktig i den helt innledende fasen, sier Elden.

Kjendisadvokaten har bedt om å få tilsendt alle dokumentene i saken.

- Han har gått i dekning
Som TV 2 Nettavisen skrev for et par dager siden, har han mottatt flere trusler etter at han sto fram med påstandene om æresdrap i en rekke medier. Politiet har derfor utstyrt ham med voldsalarm.

Han har også engasjert et privat sikkerhetsfirma til å passe på ham 24 timer i døgnet, og han går til daglig med skuddsikker vest. Firmaet har også kommet fram til at han ikke er trygg her i landet.

- Han har fått råd av de som bistår ham sikkerhetsmessig om å gå i deknig fordi han har fått trusler, bekrefter Elden.

Truslene skal ha kommet via bekjente, om at ektemannen bør passe seg.

- Vi tar derfor ingen risiko med noe, og gjør alt vi kan for å passe på ham. Han blir overvåket 24 timer i døgnet, sa sikkerhetssjef Mikael Lindstrøm i sikkerhetsfirmaet Special Security Group onsdag.

Lindstrøm sa at de vil flytte 21-åringen ut av landet, slik at han trygt kan starte på sorgprosessen etter sin kones tragiske død.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.