Ektemannen skulle vært utvist

SAVNET: Belur Sardar har vært savnet siden mai 2007.

SAVNET: Belur Sardar har vært savnet siden mai 2007. Foto: Politiet (Scanpix)

Ektemannen til Belur Sardar skulle vært utvist til Irak for flere måneder siden.

16.08.10 10:42

Ifølge VG sitter han fortsatt fengslet i Norge på grunn av manglende svar fra hjemlandet. Ektemannen til Belur Sardar, Sirwan Abdullah Ali, fikk derfor beskjed om likfunnet på sin celle i Skien fengsel.

Sitter varetektsfengslet

Lørdag ettermiddag ble levninger av det som kan være Belur Sardar oppdaget av en turgåer i Nedre Eiker ved Hagatjern. I løpet av dagen i dag vil man trolig få svar på om det er Sardar som ble funnet.

VG skriver mandag at Belurs ektemann, som har vært siktet for drap på kona, kom til Norge sammen med Belur Sardar og fikk opphold med falskt navn.

På grunn av dette ble ektemannen utvist fra Norge tidligere i år. Men ifølge VG ble han aldri sendt ut av landet fordi irakiske myndigheter ikke skal ha svart på henvendelser fra Norge angående hans rette identitet.

- Han sitter varetektsfengslet i påvente av å bli sendt ut av landet. Politiet mener det er fare for at han skal unndra seg utvisning, sier hans forsvarer, advokat Heidi Birkeland, til VG.

Håper det er Belur

Den siste sikre observasjonen av Belur Sardar ble gjort i februar 2007. Hun har vært savnet fra Mjøndalen siden mai samme år.

Firebarnsmoren ble meldt savnet til politiet av ektemannen 7. mai 2007. Politiet mener hun ble borte i februar 2007. Høsten 2007 ble hennes ektemann pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Mannen satt varetektsfengslet fra 19. oktober 2007 til 21. april 2008. I mai i år ble saken mot ham henlagt.

Lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte, bekrefter at levningene er av et menneske, og at liket var gravd ned. Søndag ville hun ikke si noe om personens identitet.

- Men det er klart vi har et håp om at dette er levningene av Belur Sardar. Dette er en sak som preger oss hver eneste dag, sier hun til Nettavisen.

Les også:Turgåer fant nedgravd lik

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.