RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ektepar dømt for overgrep mot barn

En mann i 30-årene er dømt til fengsel i sju år og sju måneder for overgrep og mishandling av to egne barn og en stedatter.

Mannens tidligere kone er også dømt i saken. Kvinnen i 40-årene er dømt til fengsel i tre år og tre måneder.

Mannen fra Sunnmøre må betale i alt 540.000 kroner i oppreisningserstatning til de tre barna, mens kvinnen er dømt til å betale 380.000 kroner, skriver Sunnmørsposten.

I tillegg er mannen dømt for oppbevaring av nærmere 80.000 bilder og filmer som viser overgrep mot barn og for å ha spredd slike filer på internett.

Søre Sunnmøre tingrett mener det er straffeskjerpende at mannen planla overgrepene og filmet dem. Den har imidlertid også lagt vekt på at mannen tilsto. For kvinnen har retten vurdert om det er formildende at hun kommer fra et land der det skal være mer vanlig at foreldre slår barn, men kommet til at dette ikke kan gi lavere straff.

Aktor i saken, statsadvokat Jogeir Nogva, la ned påstand om åtte og et halvt års fengsel for mannen. For kvinnen var påstanden tre år og ni måneders fengsel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere