*Nettavisen* Nyheter.

Ektepar siktet for å smugle fem flyktninger med danskebåten

De mistenkte menneskesmuglerne ble pågrepet natt til fredag da de gikk av danskeferja Superspeed i Larvik. Foto: Heiko Junge / NTB SCANPIX

Et ektepar i 50-årene, opprinnelig fra Irak, ble natt til fredag pågrepet i Vestfold, mistenkt for menneskesmugling med danskebåten.

13.11.15 09:10

Paret skal ifølge politiet i Vestfold ha hjulpet fem asylsøkere med å ta ferja fra Danmark til Larvik. De fem flyktningene i alderen 66, 35, 43, 22 samt en baby på fire måneder er også fra Irak. Politiet kan fredag morgen ikke si om flyktningene er i familie med eller slektninger av ekteparet.

– Ekteparet holder til i Telemark. De har fortalt at de har vært på ferie i Danmark alene, sier politiets operasjonsleder Marius Knudsen i Vestfold politidistrikt til Østlands-Posten.

Knudsen opplyser til NRK at det er forbudt å hjelpe flyktninger å komme fra et land der de opprinnelig ikke har asyl. Derfor er dette menneskesmugling. Flyktninger skal søke asyl i det landet de kommer til, og det er i dette tilfellet Danmark, ikke Norge.

– De to er observert på Superspeed der de har vært i kontakt med asylsøkere. Vi kontrollerte dem da skulle av båten, og de var i besittelse av dokumenter som tilhørte asylsøkerne, forteller operasjonsleder Marius Knudsen i Vestfold politidistrikt.

Ekteparet sitter fredag morgen i arresten og politiet tar sikte på å avhøre ekteparet i løpet av dagen. Flyktningene er tatt hånd om av Politiets utlendingsenhet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.