*Nettavisen* Nyheter.

Eldbjørg har ikke sett pappa på 13 år, nå har hun lyst å finne ham

BARNEBARN: - Han har fire barnebarn som har veldig lyst til å bli kjent med han, sier datter Eldbjørg Meyer. Foto: Privat

– Jeg var pappas lille jente, sier hun.

27.07.15 19:02

Eldbjørg Meyer (26) fra Sømna, har ikke sett faren sin på 13 år. Nå ønsker hun å finne mannen som forsvant da Meyer var 13 år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Eldbjørg Meyer ønsker å finne igjen faren sin. Foto: Privat

Eldbjørg Meyer (26) fra Sømna, har ikke sett faren sin på 13 år. Nå ønsker hun å finne mannen som forsvant da Meyer var 13 år, skriver Nordlys.

- Det høres kanskje litt banalt ut, men jeg har lyst til å ta en kopp kaffe med han og få svar på en del spørsmål, sier Meyer.

- Hvorfor ønsker du å finne han nå?

- Jeg har lenge tenkt på å komme i kontakt med han, jeg sitter med flere spørsmål om hvorfor han dro og hvorfor han kuttet kontakten med meg. Jeg og mine søsken prøvde å finne han for to år siden, men uten hell, forteller Meyer til Nordlys.

Ble stille etter krangel

Faren til Meyer, Magne Victor Pettersen (54), var født Nord-Norge og har brukt deler av sitt voksne liv i Voss, Bergen, Hammarøy og Brønnøysund. Da det ble slutt mellom Magne og moren til Eldbjørg, Siv Meyer (46), i 1991 var tonen fortsatt god etter bruddet.

- Faren min hadde et godt forhold med moren min etter bruddet og var god venn med min stefar, sier Meyer.

Magne bodde i Bergen før han flyttet til Brønnøysund i 2000. I 2002 flyttet han til Oslo, hvor han jobbet som b ussjåfør og snekker.

- Vi holdt kontakten én måned etter at han flyttet til Oslo. Der hadde han fått seg kjæreste og det var snakk om å få barn. Det førte til krangling mellom oss, siden det har jeg ikke hørt fra han, sier Meyer.

- Hadde du et godt forhold til faren din?

- Jeg var pappas lille jente i en søskenflokk på fire, hvor av tre var gutter. Vi hadde et veldig strekt forhold, da han flyttet til Oslo var det kun meg han pratet med.

Ny start

Magne har tidligere bodd i Spania og byttet navn i 2005 til Victor Lopez.

- Mamma fikk brev fra myndighetene om at han hadde byttet navn til Victor Lopez. Jeg tror han byttet navn for å få en ny start, sier Meyer.

Meyer forteller at faren var på mange utenlandsoppdrag og at tiden i og etter militæret kan ha vært vanskelig for faren.

- Han var en fantastisk mann som var godt likt av de fleste. Han var veldig hjelpsom å satt som regel andre før seg selv. Han var godt likt, og var også FN-soldat og fikk masse skryt.

- Hvor tror du han er nå?

- Jeg tror han kan være rundt om Oslo. Det var der jeg så han selv sist og flere bekjente mener å ha sett han der, sier Meyer.

- Jeg håper han tar kontakt, jeg har veldig lyst til å prate med han.

Her kan du lese flere nyheter fra Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.