Gå til sidens hovedinnhold

Elden: - Prinsipielt viktig

Advokat John Christian Elden sier Nokas-forsvarerne har vunnet en prinsipielt viktig kamp i og med avgjørelsen om at alle de hemmelige bevisene skal utleveres.

- Nå har vi en rettslig kjennelse som betyr at påtalemyndigheten ikke bare kan velge på øverste hylle hvilken del av bevismaterialet de vil legge fram, sier han til TV 2 Nettavisen.

Saken startet i fjor høst da Elden som forsvarer for Nokas-tiltalte Erling Havnå ba om å få utlevert rundt 1.000 timer med avlyttingsmateriale som politiet mente var irrelevant og derfor ikke ville legge fram. Mesteparten av materialet ble etter mye om og men utlevert, men ikke alt. Etter å ha tapt i flere rettsinstanser, valgte påtalemyndigheten i dag å etterkomme forsvarernes krav og lover at også de siste seks avlyttingssakene skal utleveres.

- Hvorfor er denne avgjørelsen så viktig for dere?

- Fordi i en hver sak skal forsvarerne ha adgang til alt bevismateriale. Det er dette prinsippet som nå slås fast.

- Påtalemyndigheten har delvis begrunnet hemmelighholdelsen med at det er fare for personers liv eller helse. Du er ikke redd for den siden av saken?

- Det spørsmålet har lagmannsretten prøvet, så det føler jeg meg trygg på er vurdert.

- Hva er de praktiske konsekvensene av at dere nå får se også det resterende materialet?

- Det vet vi ikke ennå, for vi aner ikke hva som ligger i dette materialet og om det er relevant for saken. Men det kan i første omgang bety ytterligere utsettelser slik vi hadde ved innledningen av rettssaken fordi vi trenger tid til å gjennomgå dette, sier Elden.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken