Eldre må svare på sex-spørsmål

Foto: ILLUSTRASJON

Hvor ofte hadde du «one-night-stands» forrige måned? Det er et av spørsmålene eldre kvinner må besvare i en undersøkelse som vekker reaksjoner.

20.02.04 09:05

Markedsanalysefirmaet Norfakta gjør en undersøkelse for Adresseavisen om sex og samliv og stiller svært direkte spørsmål. Spørsmålene er sendt ut til 900 kvinner i alle aldre i Midt-Norge.

72 år gamle Kari Hammervold er en av kvinnene som har fått spørsmålene i postkassa.

«Jeg synes det er greit at kvinner onanerer, jeg mener det kan aksepteres at kvinner har one-night stands, jeg synes det er greit at kvinner bruker sex-hjelpemidler», er blant spørsmålene.

- Alt dette og enda verre ting spør de om. Jeg synes det går på anstendigheten løs, sier en bestyrtet Hammervold til NRK Trøndelag.

72-åringen begynte å fylle ut spørreskjemaet, men enkelte av spørsmålene gjorde henne så opprørt at hun la papirene bort.

- Jeg synes det er langt over streken, sier Hammervold.

Thor Atle Thøring i Norfakta, prosjektleder for undersøkelsen, innrømmer at de var i tvil om hvem som skulle få spørreskjemaet.

- Vi hadde en diskusjon om hvem skjemaet var best tilpasset. I utgangspunktet kan det være at skjemaet passer best for yngre aldersgrupper, og ikke for eldre, sier Thøring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.