Gå til sidens hovedinnhold

Elektronikksalget går ned, men salget av elsparkesykler går så det suser

Rundt 30.000 små elektriske kjøretøy har blitt solgt i Norge hittil i år. Flesteparten var elsparkesykler, og bransjen forventer at salget vil øke ytterligere.

For første gang har Elektronikkbransjen målt salget av små elektroniske kjøretøy som inkluderer både hoverboards, elskateboards og elsparkesykler. I løpet av det siste halvåret har 30.000 slike kjøretøy blitt solgt over disk i Norge.

– Mikromobilitet er virkelig i vinden, og vi ser at det er de dyrere produktene som brukes til å komme seg enten helt til jobb eller til nærmeste kollektivtransport som øker mest. Bransjen forventer at salget av disse produktene kommer til å øke kraftig, sier administrerende direktør Jan Røsholm i Elektronikkbransjen i en pressemelding.

Ruter-samarbeid med Tier

Det finnes ikke egne salgstall på elsparkesykler, men ifølge tilbakemeldinger fra bransjen er sparkesyklene det mest solgte fremkomstmiddelet. Dette skyldes i stor grad at flere aktører har etablert seg med utleievirksomhet, særlig i Oslo.

21. august ble det kjent at kollektivselskapet Ruter nå inngår samarbeid med tyske Tier om elsparkesykler slik at personer med månedskort også vil få tilgang til fremkomstmiddelet i Oslo.

Mobil- og DAB-salget ned

Tall fra bransjen viser at salget av smarthøyttalere har doblet seg siden i fjor, mens både mobilsalget og salget av DAB-radioer har falt med henholdsvis 11 og 13 prosent.

– Flere produsenter har kommet med toppmodeller som koster godt over 10.000 kroner, og da beholder folk gjerne mobilene lengre. Det har også vært noe uro i markedet, og alt dette har påvirket nordmenns kjøpsvaner, sier kommunikasjonssjef Marte Ottemo.

Samlet sett har verdien av elektronikksalget falt med tre prosent siden i fjor, og tendensen er at nordmenn kjøper litt færre, men dyrere produkter enn før.

(©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar