*Nettavisen* Nyheter.

Elendige i engelsk

Elever på videregående er elendige i engelsk, mener eksamenssensor Edvin Svela.

18.06.06 15:32

Siden 1983 har han rettet tusenvis av eksamensbesvarelser for engelskelever på videregående. Årets resultat er det absolutt verste han har sett.

- Jeg har aldri sensurert et dårligere sett med eksamensoppgaver enn i år. Det dreier seg her om besvarelser fra VKI-elever fra diverse skoler i østlandsområdet. Kunnskapene både med hensyn til innhold og språk er kort sagt elendige, sier Svela til Aftenposten

Dagens skoleelever er bedre enn sine forgjengere på ett område: De snakker språket bedre. Men skriftlig har de nesten ingenting å komme med. Ifølge Svela sliter elevene med bøying av selv de enkleste verb. Ikke kan de stave ordene heller.

At elevene har fått engelskundervisning i ni til ti år, ser ikke ut til å ha brakt dem et steg videre på læringskurven. Iføle Svela, som er lektor med hovedfag i engelsk, kan de dårlige resultatene blant annet skyldes at «alle» presses gjennom den samme kverna. Dermed blir undervisningsnivået lagt lavere enn det har vært før, og dermed blir også resultatene på eksamen lidende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag