RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elev (9) skjøt med hagle

Foto: 1881.no (1881)
Sist oppdatert:
En elev ved Kanebogen barneskole i Harstad har avfyrt skudd i skolegården.

- Det har vært en skyteepisode i skolegården på Kanebogen skole med en 9-åring. Både gutten og våpenet er tatt hånd om og ingen ble skadet, sier Beate Ingebrigtsen, kommunikasjonsrådgiver ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Nettavisen.

- Hvor mange skudd ble avfyrt?

- Det er sagt både ett og to skudd, men jeg kan ikke bekreftet nøyaktig hvor mange.

- Vet man noe om hvor gutten fikk tak i våpenet fra?

- Det kan jeg ikke kommentere foreløpig, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Ved 10-tiden ble det holdt et infomøte på skolen. Der var både pårørende, representanter fra skolen, kriseteam, samt elever og politiet.

Det var ved 0830-tiden at Midtre Hålogaland politidistrikt fikk varsel om at eleven, en 9 år gammel gutt i fjerde klasse, hadde avfyrt skudd fra et haglgevær i skolegården.

- Våpenet ble kontrollert tatt fra gutten av en lærer ved skolen, opplyser politiet.

- Familien har våpentillatelse

- 9-åringen er nå brakt inn til politihuset i Harstad der vi skal ha en samtale mellom ham, barnevernet og hans foresatte. Så får vi bringe klarhet i hvorfor dette skjedde, sier stabssjef i Midtre Hålogaland politidistrikt, Magne Hugo Nilsen, til Nettavisen

- Dette er en sak som går på sikring av våpen, er noen siktet for å ha sikret våpenet for dårlig?

- Nei, ingen er siktet, og våpenet er beslaglagt. Hvor han har det fra og hvordan våpenet er oppbevart, er noe vi vil ha klarhet i i løpet av dagen. Men det er helt åpenbart at en 9-åring ikke skal ha tilgang til våpen, sier Nilsen til Nettavisen.

- Har noen i 9-åringens familie våpentillatelse?

- Det har de, men ikke for dette våpenet. Men nå må jeg også presisere at vi ennå ikke vet om det beslaglagte våpenet tilhører noen i guttens familie, sier Nilsen til Nettavisen

- Konflikt med eldre elev

Harstad Tidende skriver en konflikt med en eldre elev skal ha vært bakgrunnen for skytingen.

- Det har politiet også fått høre, men vi vet fortsatt ikke hva som er fakta her. Det er det vi nå forhåpentligvis vil få vite når vi skal prate med gutten, sier Nilsen.

Kanebogen skole er en barneskole med over 300 elever fra 1. til 7. klassetrinn. Ifølge Wikipedia er det 35 ansatte ved skolen.

Tirsdag ettermiddag ble det holdt en pressekonferanse. Der fikk den kvinnelige læreren som grep inn overfor niåringen som hadde hagle med på skolen, ros fra politiet.

- Det er enestående at våpenet ble tatt fra ham, sa etterforskningsleder Geir Pedersen til Harstad Tidende.

9-åring skal først ha avfyrt et skudd på stadion like ved Kanebogen skole. Deretter gikk han inn i skolegården. Da den kvinnelige læreren tok tak i gutten, smalt skudd nummer to.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere