RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elever finansierer skole-pc-er

Sist oppdatert:
På en norsk skole i Spania, har man funnet en ordning som gjør at elevene finansierer skolens moderne datamaskiner.

Computerworld skriver i dag om den norske skolen Colegio Norugo på den spaske solkysten som har gått nye veier for å finansiere en moderne datamaskinpark.

Kjøper ett år gammel laptop
Etter ett års bruk av moderne, bærbare datamaskiner på skolen, får elevene tilbud om å kjøpe de bærbare datamaskinene til to tredjedeler av ny pris. De som kjøper datamaskinene, får så tilgang til splitter nye datamaskiner på skolen.

- Jeg er skeptisk til å dumpe it-utstyr i skolen. Elevene fortjener nytt og godt utstyr, sier Hans-Marius Christensen, it-ansvarlig ved Den Norske Skolen i Fuengirola til Computerworld.

Mange fordeler
Ved at elevene er med på å delfinansiere datamaskinene, holder de maskinparken moderne, og de får ti datamaskiner til den prisen de ellers måtte ha betalt for tre.

Siden maskinene alltid er nye, har de alltid en oppegående garanti med leverandøren, og de slipper derfor mye kostnader ved drift. Nye maskiner fører også til mindre nedetid, forteller Christensen.

Fremstøtet har også ført til at skolen enklere har kunnet gi «digitale lekser» og har kunnet benytte seg av internettbaserte undervisningsverktøy som Class Fronter.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest