RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elg skutt på sykehjem

Foto: Solveig Strendo (Privat)
Sist oppdatert:
Elgkua knuste og hoppet inn gjennom et vindu på Ål bo- og behandlingssenter.

Turen inn på sykehjemmet endte tragisk for det store dyret. Innelåst på et pasientrom ble elgkua skutt av Audun Steinkjer i viltnemnda.

Det var onsdag formiddag at elgen knuste et vindu og hoppet inn. Vel inne på Ål bo- og behandlingssenter i Buskerud spaserte den over gangen og inn på et rom, skriver Hallingdølen.

Dame på rommet
På rommet befant det seg en dame som ikke ble lite forskrekket da det uvanlige besøket dukket opp. Hun ble reddet ut av personalet før døren ble låst og elgen innesperret.

Her ble elgen stående mens viltnemnd og politi vurderte situasjonen. Klokken 10.45 ble folk evakuert fra bygningen og elgen ble skutt.

- Vi er veldig glade for at ingen ble skadet da elgen brøyt seg inn, sier innsatsleder Odd Halvard Seterdal ved Ål lensmannskontor, til avisen.

- Jeg var i en annen etasje da det skjedde, men de ansatte på avdelingen synes det var ekkelt, sier daglig leder i kafeteriaene på behandlingssenteret, Solveig Strendo, til Nettavisen.

- Forvirret seg inn i sentrum
- Det er snakk om en elgku som hadde forvirret seg inn i sentrum av Ål, forteller leder av Viltnemda Ove Håkon Flatland til Nettavisen.

- Den løp rundt i panikk, og til slutt sprang den tvers gjennom en glassrute og inn på et rom på sykehjemmet i Ål. Der fløy den rundt på rom og i gangene. Men til slutt fikk personalet elgen inn på et rom og fikk lukket døren, forteller Flatland

- Den fikk ett skudd i nakken
Han forteller at dyret sto på rommet da de kom til stedet.

- Vi fikk først en telefon fra Nordre Buskerud politidistrikt. Vedkommende sa: «Det er helt fantastisk men de ringer fra sykehjemmet og forteller at det står en elg på et rom!», sier Flatland.

Da de kom til stedet var det bare én ting å gjøre.

- Den fikk ett skudd i nakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere